Fanshop
Fanshop

Kees van Gent nieuwe Professor Feyenoord

Kees van Gent heeft zichzelf vrijdagavond op Varkenoord tot nieuwe Professor Feyenoord gekroond. De supporter werd de winnaar van de jaarlijkse Feyenoord-kennisquiz die door de Feyenoord Supportersvereniging wordt georganiseerd. Van Gent wist van alle 62 deelnemers aan de quiz de meeste vragen goed te beantwoorden en werd na afloop in het zonnetje gezet door hoofd jeugdopleiding Stanley Brard, die de prijzen uitreikte. Brard had aan het begin van de avond namens de jeugdopleiding een cheque van 15.000 in ontvangst mogen nemen van de Feyenoord Supportersvereniging. Na Van Gent eindigden Hans Twigt – de Professor Feyenoord van 2010 - en Paul Groenendijk op respectievelijk de tweede en derde plaats.
De avond begon met de eerste ronde waaraan in totaal 31 koppels deelnamen. Daarvan plaatsten zestien koppels zich voor de volgende ronde. Hierin kregen de deelnemers vragen van een zeer moeilijk niveau. Zo werd een vraag gesteld over de Europese wedstrijden die Feyenoord door de jaren heen speelde. Van al deze wedstrijden werd er slechts één niet op een dinsdag, woensdag of donderdag gespeeld. Deze vraag bleek een ware hersenkraker en werd door slechts weinig aanwezigen goed beantwoord. Het juiste antwoord moest zijn de wedstrijd tegen Real Madrid om de Europese Super Cup in 2002, die op een vrijdag werd gespeeld.
 
Tussen de rondes door werd ook een aparte prijsvraag uitgeschreven. De vraag luidde hoeveel kilometers de spelersbus van Feyenoord in totaal reed voor alle uitwedstrijden in de eredivisie van het seizoen 2011/2012. Het juiste antwoord was 4117 kilometer. Stefan van Wijk, zelf een buschauffeur, zat met 4142 kilometer het dichtst bij het juiste antwoord en won een beeldje van De Kuip.
 
De finale van de quiz werd, onder toeziend oog van onder meer Feyenoord ambassadeur Gerard Meijer, uiteindelijk op één punt beslist. Van Gent eindigde de finale met 16 punten, één meer dan de vijftien die Twigt er wist te behalen. Van Gent werd daarmee voor de tweede keer Professor Feyenoord, nadat hij eerder die titel al in 2009 in de wacht wist te slepen.
 
‘Het was een geslaagde editie’, vertelde Henk van den Dungen, één van de organisatoren van de quiz, na afloop. ‘De sfeer was als vanouds en daar draait het uiteindelijk om op een avond als deze. Het gaat om de saamhorigheid en de gezelligheid onderling.’