Fanshop
Fanshop

Pellè steelt de show tijdens Ladies Night

Aan de hand van Graziano Pellè heeft Feyenoord zaterdag de vierde overwinning op rij geboekt. Tijdens Ladies Night in De Kuip was het uitgerekend de bij de vrouwelijke supporters immens populaire Italiaanse spits die beide doelpunten voor zijn rekening nam, in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk: 2-0. Feyenoord hield voor de derde keer op rij ‘de nul’, wat sinds april 2010 niet meer was voorgekomen.
De sporen die bij rust op het veld te zien waren, vertelden grotendeels het verhaal van de eerste helft. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van RKC-doelman Jeroen Zoet, wat bij rust ook was te zien aan het gras dat met name op de helft van de bezoekers behoorlijk was omgeploegd, dankzij een combinatie van hevige regen en een stormloop op het doel van RKC.

 
Dat Feyenoord de bezoekers zover achteruit wist te drukken was een prestatie op zich, op een veld dat door de regen spekglad was geworden. Feyenoord toonde echter aan veel beter om te kunnen gaan met de omstandigheden dan de bezoekers, door bijvoorbeeld vaak de buitenspelers Ruben Schaken en Jean-Paul Boëtius te zoeken. Met name Boëtius deed in de meeste gevallen ook iets goeds met de ballen die hij kreeg aangespeeld. Zo legde hij al vroeg in de wedstrijd een bal vanaf links panklaar voor Schaken, maar de international gleed op het beslissende moment weg waardoor hij de voorzet niet binnen wist te tikken.

 
Ruim vijf minuten later leek Boëtius zelf de afmaker te worden toen hij uitstekend in stelling werd gebracht door de opnieuw sterk spelende Pellè. De watervlugge aanvaller passeerde doelman Zoet, maar kwam vervolgens ten val. Scheidsrechter Makkelie zag er geen strafschop in, wat extra zuur was gezien het feit dat Lex Immers de doorschietende bal kort daarop net niet alsnog tot doelpunt wist te promoveren.

 
Dat het krachtsverschil toch nog voor rust in de score werd uitgedrukt, was te danken aan de allerlaatste kans van de eerste helft. Terwijl de blessuretijd al liep, vond Clasie vanaf het middenveld met een hoge bal het hoofd van Pellè. De spits was scherper dan doelman Zoet en kopte de bal over de uitkomende keeper in het lege doel.

 
Feyenoord trok daarmee de goede lijn die de afgelopen weken werd ingezet door, want ook na rust kwam de ploeg van Ronald Koeman geen moment in de problemen. Helemaal nadat Pellè na een kwartier spelen in de tweede helft zijn tweede van de avond had gemaakt, wist RKC dat er niets te halen viel in De Kuip.
 
De 2-0 was het resultaat van opnieuw een prima aanval van Feyenoord, die leidde tot een voorzet vanaf de rechterkant van Schaken. De bal caramboleerde vervolgens via twee verdedigers precies tot voor de voeten van Pellè, die knap uit de draai de korte hoek wist te vinden.

 
Daarmee was de wedstrijd gespeeld, hoewel RKC ruim tien minuten tijd nog dicht bij de aansluitingstreffer kwam. Het was te danken aan Kostas Lamprou dat Feyenoord voor de derde wedstrijd op rij geen tegendoelpunt kreeg. De doelman redde tot twee keer toe op een schot van dichtbij, waarbij met name reflex op een inzet van invaller Mart Lieder in het oog sprong. 
Feyenoord – RKC Waalwijk 2-0
Scoreverloop:
45 + 1’ 1-0 Pellè
57’ 2-0 Pellè
 
Scheidsrechter: Makkelie
 
Opstellingen:
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Vilhena, Immers, Clasie; Schaken, Pellè en Boëtius (77’ Verhoek).
RKC Waalwijk: Zoet; Bandjar, Drost, Martina, Van Peppen; Jozefzoon, Braber, Duits (77’ Lieder); Najah (60’ Stans), Chevallier en Boukhari (69’ Sneijder).