Feyenoord A1 houdt punt over aan derby tegen Sparta

Drie jeugdelftallen van Feyenoord speelden zaterdag de Rotterdamse derby tegen Sparta, maar alleen A1 hield een punt over aan het treffen de stadgenoot. De ploeg van trainer Damien Hertog speelde met 2-2 gelijk. B2 verloor thuis met 0-1 van de Spangenaren en C2 ging op bezoek bij Sparta met 3-0 onderuit. Verder speelde B1 op eigen veld met 2-2 gelijk in de topper tegen directe concurrent PSV en won C1 met maar liefst 0-4 de lastige uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss.

FEYENOORD A1 EN SPARTA DELEN PUNTEN IN ROTTERDAMSE DERBY

Feyenoord A1 is er zaterdag niet in geslaagd de Rotterdamse derby van Sparta te winnen. Op bezoek bij de Spangenaren werd het 2-2. ‘Ik denk dat we één van onze minste wedstrijden van het seizoen gespeeld hebben’, sprak trainer Damiën Hertog na afloop.

A1 begon slap tegen de stadgenoot en kreeg na een kwartier de eerste tik te verwerken. Een terecht gegeven strafschop bezorgde de thuisclub de voorsprong. Vijf minuten later trok spits Wessel Dammers de stand gelijk door vanaf de rand van het strafschopgebied hard binnen te schieten. Hertog: ‘We hebben vrijwel de hele wedstrijd achter Sparta aangelopen en dan moeten we nog blij zijn dat we met een klein resultaat, want zo zie ik de 2-2 van vandaag, hier weg komen.’

Nadat Sparta tien minuten voor rust opnieuw op voorsprong was gekomen, kon Feyenoord een kwartier voor tijd de stand vanaf elf meter weer gelijk trekken. Daniel Oliveira werd door de Sparta-doelman gevloerd in het strafschopgebied, waarna Vincent Janssen vanaf de strafschopstip beheerst binnenschoot. De doelman kon met een rode kaart voortijdig naar de kant, maar ook met een man meer wist A1 geen grote kansen meer te creëren. ‘Iedereen baalt van deze wedstrijd’, sprak Hertog na afloop. ‘Maar zo’n wedstrijd zit er wel eens tussen. Het is moeilijk aan te geven waar dit aan ligt, maar als je zo’n wedstrijd speelt moet je zorgen dat je hem niet verliest. Dat is de winst voor vandaag.’

Ondanks het gelijkspel tegen Sparta, blijft Feyenoord A1 vanwege het gelijkspel van concurrent PSV wel koploper in de eredivisie voor A-junioren.

Sparta Rotterdam A1 – Feyenoord A1 2-2

12’ 1-0
21’ 1-1 Wessel Dammers
35’ 2-1
75’ 2-2 Vincent Janssen (strafschop)

Opstelling Feyenoord A1:
De Jong, Cabral, Dekker, van Beek, Woudenberg (75’ Gomez), Thong (70’ Dercks), Oliveira, knoester, Dammers, Karsdorp, Olijfveld (55’ Jansen).

FEYENOORD B1 KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL TEGEN PSV
Feyenoord B1 heeft zaterdag één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen PSV B1. Door het gelijkspel in de topper, PSV en Feyenoord stonden samen op de tweede plek op de ranglijst, handhaaft B1 zich in de top van het klassement.

Al na tien minuten keek de ploeg van trainer Cor Adriaanse tegen een 0-2 achterstand aan op het eigen Varkenoord. Adriaanse: ‘PSV was veruit de betere ploeg in de eerste helft. Wij gaven te veel ruimtes weg en PSV profiteerde daar goed van. Het was een hele slechte start en gelukkig hielden we de schade enigszins beperkt.’

Na de pauze verscheen er een totaal ander Feyenoord op het veld. ‘We zijn direct één op één gaan spelen en probeerden overal op het veld druk te zetten’, zei Adriaanse over zijn tactische omzetting. B1 was heer en meester en kwam via twee goed uitgespeelde aanvallen terug tot 2-2. Marlon Slabbekoorn en Milton Klooster zorgden voor de Rotterdamse doelpunten.

Hoewel Feyenoord in het laatste half uur nog kansen op de overwinning kreeg, kon Adriaanse leven met een gelijkspel. ‘De jongens hebben zich geweldig terug geknokt. De ploeg heeft echt karakter getoond, door na zo’n slechte start nog gelijk kan spelen tegen een goed PSV. Daarom kan ik met een gelijkspel zeker leven.’

Feyenoord B1 – PSV B1 2-2

8’ 0-1
10’ 0-2
48’ 1-2 Marlon Slabbekoorn
60’ 2-2 Milton Klooster

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Linden; Ulusoy, Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop (71’ Van der Pijl), De Vos, Slabbekoorn (80’ Yalamoglu); Klooster (63’ Van der Struis), Idrissi en Van Eijk.

FEYENOORD B2 VERLIEST DERBY TEGEN SPARTA ROTTERDAM

Feyenoord B2 heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 0-1 verloren. Ondanks een veldoverwicht en een aantal goede mogelijkheden wist de ploeg van trainer Gaston Taument het net niet te vinden. ‘Tot aan het strafschopgebied van Sparta speelden we goed’, aldus Taument.

B2 speelt al het hele seizoen zonder echte centrumspits, waardoor middenvelders de plek centraal voorin noodgedwongen moeten innemen. ‘In eerdere wedstrijden ging dat goed, maar tegen een inzakkend Sparta hadden we meer moeite’, zei Taument. ‘Vandaag deed Jari Schuurman het naar behoren in de spits, maar eigenlijk is hij een speler die vanuit het middenveld moet komen, met zijn gezicht naar het doel. Vandaag stond hij vaak met zijn rug naar het doel, dat maakte het lastig.’

Ondanks het ontbreken van een aanspeelpunt speelde B2 bij vlagen goed voetbal en gaf het weinig kansen weg. ‘Eén corner besliste vandaag de wedstrijd, want die kon Sparta te makkelijk binnen koppen’, vond de trainer. ‘Maar qua inzet en veldspel kan ik zeker niet ontevreden zijn. We waren alleen net iets te onrustig voor het doel, waardoor we de kansen niet af konden maken.’

Volgende week speelt B2 een lastige uitwedstrijd tegen AZ.

Feyenoord B2 – Sparta Rotterdam B2 0-1
52’ 0-1

Opstelling Feyenoord B2:
Hagendijk; Hammouti, Groos (60. Franse), Verdonk, Koomen; Korporaal (51’ Hamer), Van Haaren, Van der Meer; Den Hoedt, Schuurman en De Jesus.

FEYENOORD C1 WINT LASTIGE UITWEDSTRIJD TEGEN NEC/FC OSS

Feyenoord C1 heeft de uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss C1 met 0-4 gewonnen. Hoewel het veldspel van de thuisploeg in de eerste helft gelijkwaardig was aan dat van Feyenoord, waren de kansen voor de ploeg van trainer Roy Makaay. ‘In het eerste kwartier hadden we het lastig met NEC, zonder echt kansen weg te geven’, aldus de trainer. ‘Daarna namen we de wedstrijd over en scoorden we op de juiste momenten.’

Vlak voor de pauze wist C1 binnen één minuut twee keer het net te vinden, een klap die de thuisclub niet meer te boven kwam. ‘Na rust hebben we een aantal erg goede kansen gekregen en nog twee prima doelpunten gescoord’, zei Makaay. ‘Het was een leuke wedstrijd, omdat NEC ook goed voetbal speelde. Maar onze overwinning was dikverdiend.’

Shurendo Janga was met twee doelpunten de gevierde man bij C1, maar ook doelman Ramon ten Hove kreeg een compliment van zijn trainer. Makaay: ‘Hij had een geweldige redding op een van richting veranderd schot, waardoor hij de nul vast wist te houden.’ Feyenoord C1 moest het stellen zonder de geblesseerde Ronaldo Schippers en Nino Roffelsen. Door de zege blijft C1 koploper.

NEC/FC Oss C1 – Feyenoord C1 0-4

31’ 0-1 Shurendo Janga
32’ 0-2 Rodney Kongolo
42’ 0-3 Shurendo Janga
61’ 0-4 Clarence Bijl

Opstelling Feyenoord C1:
Ten Hove; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Knoester; Kongolo, Janga, Smulder; Fernandes (67’ Mettendaf), Robertha (60’ De Sterke) en Anez (54’ Tilborg).

FEYENOORD C2 ONNODIG ONDERUIT BIJ SPARTA ROTTERDAM

Feyenoord C2 heeft de Rotterdamse derby tegen Sparta met 3-0 verloren. De ploeg van trainer Rob Kurvers speelde een prima wedstrijd, maar gaf de wedstrijd door persoonlijke fouten uiteindelijk weg.

In de eerste helft speelde C2 goed voetbal en creëerde het een aantal kansen om de openingstreffer te maken. ‘Maar vlak voor rust kwamen we ongelukkig op achterstand. Dat was jammer’, vond Kurvers, die in de rust zijn strijdplan iets veranderde. ‘Na de rust zijn we met meer druk naar voren gaan spelen en speelden we vooral op de helft van Sparta. Maar eenmaal voor de goal wilden te veel spelers hun eigen actie doordrijven in plaats van het overzicht te behouden.’

‘Het is zuur om de wedstrijd op zo’n manier te verliezen’, ging Kurvers verder. ‘Want we speelden een goede wedstrijd, maar gaven het te gemakkelijk weg. Op deze wijze verliezen is gewoon onnodig. Maar goed, volgende week hebben we weer een kans dit te herstellen.’

Sparta Rotterdam C2 – Feyenoord C2 3-0