Jong Feyenoord/Excelsior te sterk voor Jong Ajax

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Ajax met 0-2 gewonnen. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Sekou Cissé en Erwin Mulder maakten in Amsterdam hun rentree na blessures. Cissé, die is hersteld van een hamstringblessure, bekroonde zijn optreden met het openingsdoelpunt. Harmeet Singh bepaalde in de tweede helft de eindstand.
Cissé kwam op het kunstgrasveld van sportpark De Toekomst alleen de eerste helft in actie en liet daarin zien dat het gebrek aan wedstrijdritme hem weinig parten speelde. De aanvaller was zeer goed op dreef en ontpopte zich tot aan de rust tot gevaarlijkste man op het veld. Bovendien wist hij al zeer vroeg in de wedstrijd de score te openen met een rake kopbal: 0-1.

Daarmee was direct de ruststand bepaald, hoewel onder anderen hoofdtrainer Ronald Koeman vanaf de kant zag hoe Jong Feyenoord/Excelsior grote kansen kreeg om nog in de eerste helft verder uit te lopen. Het dichtst bij een treffer kwam spits Anass Achahbar, die uit de rebound na een schot van Cissé de paal raakte.

Aan de andere kant van het veld moest doelman Mulder, die sinds begin september niet meer in actie kwam wegens een voetblessure, alleen serieus op zijn hoede zijn toen Mats Rits voor hem opdook, maar de middenvelder schoot uit kansrijke positie over. Na rust kreeg Mulder meer kans om zich te onderscheiden, bijvoorbeeld door een hard en laag schoot van invaller Lorenzo Ebecilio te stoppen.

Toch was het Jong Feyenoord/Excelsior dat ook in de tweede helft de wedstrijd onder controle had. Het overwicht resulteerde circa twintig minuten voor tijd in het tweede doelpunt van de Rotterdamse beloften, waarmee de wedstrijd beslist was. De belangrijke treffer kwam op naam van Harmeet Singh, die vorige week ook al trefzeker was in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. De middenvelder scoorde net als Cissé met zijn hoofd, nadat hij tien minuten eerder ook al dicht bij een doelpunt was geweest.

Jong Ajax – Jong Feyenoord/Excelsior 0-2