Beloften op Woudestein te sterk voor Jong NAC Breda

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de tweede overwinning op rij geboekt in de Beloftencompetitie Divisie A. Op Woudestein was de ploeg, die bij afwezigheid van Giovanni van Bronckhorst werd gecoacht door Jean-Paul van Gastel, met 3-1 te sterk voor Jong NAC Breda. Dankzij doelpunten van Roland Alberg en Anass Achahbar werd nog voor rust de snelle 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Enkele minuten voor tijd besliste Mitchell Te Vrede het duel door de 3-1 binnen te koppen. Erwin Mulder speelde evenals vorige week in de uitwedstrijd tegen Ajax de volledige negentig minuten.
Waar het eerste elftal van NAC Breda afgelopen zondag een voorsprong van Feyenoord razendsnel ongedaan maakte, waren de rollen op Woudestein bij de beloften omgedraaid. Kevin Gomez-Nieto werkte de bal al na zes minuten op ongelukkige wijze achter doelman Mulder, waarmee hij de bezoekers onbedoeld een goede start leek te bezorgen. Jong NAC Breda zag de voorsprong al binnen enkele minuten in rook opgaan, toen Alberg als eindstation van een prima aanval van Jong Feyenoord/Excelsior voor de 1-1 zorgde.

De op en neer golvende openingsfase bleek geen voorbode van de rest van de eerste helft, want in het vervolg was het vooral Jong Feyenoord/Excelsior dat de klok sloeg. De ploeg zocht met prima positiespel en veel lopende mensen veelvuldig de aanval, waarmee de defensie van de Bredanaars meerdere keren in verlegenheid werd gebracht. De aanvallers van Jong Feyenoord/Excelsior werden meer dan eens onreglementair afgestopt, wat de voornaamste reden was dat echt grote kansen uitbleven.

Dat Jong Feyenoord/Excelsior de kleedkamer toch met een voorsprong op zak opzocht, was te danken aan de individuele klasse van Achahbar. De kleine aanvaller, die vanaf de rechterkant speelde, draaide zichzelf op knappe wijze vrij en schoot de bal van grote afstand met veel gevoel over doelman Bryan Struis heen.

Ondanks het tamelijk grote overwicht van voor rust, moest Jong Feyenoord/Excelsior het initiatief tijdens het eerste deel van de tweede helft aan de bezoekers laten. De ploeg had daarbij het geluk dat Alex Schalk de bal voor een leeg doel voorlangs schoof, maar kon bij verdere dreigende situaties rekenen op de zelfverzekerde en prima keepende Mulder. Dat bleek nog het meest toen diezelfde Schalk met een kiezelhard schot de kruising zocht, maar de doelman de bal met een fabelachtige reflex tot hoekschop verwerkte.

Omdat Jong NAC Breda met meer risico op jacht ging naar de gelijkmaker, ontstond er voor de thuisploeg steeds meer ruimte voor een tegenaanval. Voorin maakte de ploeg echter meer dan eens de verkeerde keuzes, waardoor het duel met een tussenstand van 2-1 en mogelijkheden voor beide ploegen spannend bleef. Uiteindelijk besliste Jong Feyenoord/Excelsior dankzij een sterke actie van invaller Dalian Maatsen het duel. De rechtsback passeerde meerdere tegenstanders, waarna hij de bal met een prima voorzet panklaar op het hoofd van Te Vrede legde, die met een kopbal de eindstand op 3-1 bepaalde.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong NAC Breda 3-1
6’ 0-1 Gomez-Nieto (e.d.)
10’ 1-1 Alberg
24’ 2-1 Achahbar
89’ 3-1 Te Vrede

Scheidsrechter: Mulder

Geel: Leugers (Jong NAC Breda)