Fanshop
Fanshop

Video: Topopbrengst gala verdeeld over drie goede doelen

Feyenoord beleefde woensdagavond een gedenkwaardige editie van het Charity Galadiner. Op de cheque die aan het eind van de avond werd overhandigd aan Ronald Koeman en Peter Blangé namens de Feyenoord Foundation, Giovanni van Bronckhorst namens zijn eigen Foundation en Bernard Uyttendaele namens War Child, stond een prachtig bedrag van 210.467 euro. Dat de topopbrengst van het Feyenoord Charity Galadiner 2012, die wordt verdeeld onder de drie maatschappelijke organisaties, goed besteed zal worden, is hieronder te lezen.

Feyenoord Foundation Via de Feyenoord Foundation worden alle geldstromen binnen de club met een sociaal maatschappelijke bestemming strikt gescheiden van de overige activiteiten van Feyenoord. Met verschillende projecten die mede worden gefinancierd via de Feyenoord Foundationa tracht Feyenoord de leefomstandigheden van met name de jeugd te verbeteren en hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Voorbeelden van de projecten zijn Scoren op Zuid, Scoren in Noord, het Feyenoord Fancoachproject, Playing for Success in de Giovanni van Bronckhorst Academy, de Feyenoord Street League en Feyenoord Jobscorer.

Warchild
Een deel van de opbrengst van het Feyenoord Charity Galadiner 2012 komt ten goede aan een bijzonder voetbalproject van War Child, sinds 2009 maatschappelijk partner van Feyenoord. In Libanon leeft een groot aantal Palestijnse vluchtelingen in afgesloten kampen zoals het Ain El Helweh vluchtelingenkamp. Hier creëert War Child kindvriendelijke, veilige plaatsen, waar kinderen weer kind kunnen zijn. Met de oprichting van twee voetbalteams geeft War Child de aanzet tot een lokale voetbalcompetitie. Deze teams gaan twee keer per week trainen en spelen eens in de twee weken een wedstrijd. Door uit te razen op het voetbalveld biedt sport de jongeren een uitvlucht voor hun beklemmende bestaan en bevordert het hun onderlinge saamhorigheid.

Giovanni van Bronckhorst Foundation
Na het succes van de Giovanni van Bronckhorst Academy in de Rotterdamse Kuip, gaat de opbrengst dit jaar naar S.V. GIO. Dit is een nieuw baanbrekend project dat in januari 2013 gelanceerd wordt. S.V. staat voor sportenderwijs vooruit. S.V. GIO is het eerste sport- en leertraject van Nederland, waar kinderen met leerachterstanden via gecombineerde sportleeropdrachten kunnen werken aan wat ze moeilijk vinden op school. De eerste S.V. GIO campus wordt gerealiseerd bij de Rotterdamse amateurvoetbalvereniging L.M.O. (Linker Maas Oever). Daar begon Giovanni van Bronckhorst als jeugdvoetballer en kreeg hij de kansen voor zijn toekomst. Leerlingen van scholen in de omgeving zullen hier begeleid worden om hun talenten te ontdekken, zelfvertrouwen op te bouwen en te werken aan hun toekomst.