Fanshop
Fanshop

Gudde licht jaarrekening toe tijdens ‘Seizoen in Cijfers’

Algemeen directeur Eric Gudde heeft donderdagmiddag tijdens de bijeenkomst ‘Seizoen in Cijfers 2011/2012’, die door de eredivisie werd georganiseerd in Stadion Galgenwaard in Utrecht, nadere toelichting gegeven bij de in november gepresenteerde jaarcijfers van Feyenoord. Gudde maakte samen met onder meer Hans Nijland (algemeen directeur FC Groningen) en Tiny Sanders (algemeen directeur PSV) deel uit van een panel dat de financiële stand van zaken in het Nederlandse betaald voetbal besprak.
Tijdens de bijeenkomst, die werd gepresenteerd door Jeroen Latijnhouwers, kwam onder meer aan bod dat het totale bedrijfsresultaat van de eredivisie van het afgelopen seizoen beter is dan een jaar eerder. Feyenoord werd in dat kader tijdens Seizoen in Cijfers ‘een symbool voor sanering en gezondmaking’ genoemd.
 
Gudde liet weten dat Feyenoord wat dat betreft van ver is gekomen. ‘Op 30 juni 2010 was het eigen vermogen nog 35 miljoen euro negatief’, zei de algemeen directeur. ‘Een jaar later was dit reeds verbeterd tot 21 miljoen euro negatief, terwijl bij sluiting van het boekjaar 2011-2012 dit tekort is teruggelopen tot onder de 10 miljoen euro.’
 
Hij voegde daaraan toe dat de strakke bedrijfsvoering van de laatste jaren zal worden voortgezet, ook al staat Feyenoord er inmiddels financieel een stuk beter voor dan een aantal jaar geleden. ‘We willen ook die laatste stap naar een financieel volledig herstel maken’, vertelde Gudde.