Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord A1 bekert verder ten koste van Sparta

Feyenoord A1 heeft zaterdag het bekerduel met Sparta Rotterdam met 0-2 gewonnen. B1 was met 5-0 te sterk voor Volendam en B2 verloor op Varkenoord met 0-1 van PSV B1. C1 nam drie punten mee uit Limburg; Roda JC werd met 1-4 verslagen. Feyenoord A2 en C2 speelden niet. De jeugdelftallen speelden zaterdag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar en gaan de winterstop in. Zaterdag 19 januari 2013 staan voor de meeste ploegen de eerste competitiewedstrijden weer op het programma.
FEYENOORD A1 KWARTFINALIST NA 0-2 BEKERZEGE OP SPARTA
 
Feyenoord A1 heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 0-2 gewonnen. Door de zege bereikte de ploeg van trainer Damiën Hertog de kwartfinale van het bekertoernooi. Een maand geleden speelden beide ploegen voor de competitie ook al tegen elkaar, toen eindigde het duel in 2-2.
 
Ook in het bekerduel had A1 het lastig met de stadgenoot. ‘In de eerste helft waren we gelijkwaardig aan elkaar en waren er niet veel kansen over en weer’, zei Hertog. ‘Maar de tweede helft was helemaal voor ons.’ Daniel Oliveira en de ingevallen Wessel Dammers maakten de doelpunten voor Feyenoord. Hertog: ‘Dit was een verdiende zege.’
 
Hertog deed zaterdag een beroep op spelers die in de competitie weinig speelminuten in A1 krijgen. ‘Je hoopt dan dat zij een energie brengen die de ploeg nodig heeft in zo’n wedstrijd’, aldus de trainer. ‘Deze jongens zijn altijd aanwezig en steunen de ploeg. Vandaar dat ze een kans kregen. En ze hebben laten zien dat ze het niveau dat wij nastreven aankunnen.’
 
Een ander positief punt voor Hertog was de terugkeer van middenvelder Joey Sleegers, die na drie maanden blessureleed zijn rentree maakte. Hertog kan met zijn ploeg sowieso terugkijken op een positief jaar. Hij somt op: ‘We sluiten de eerste seizoenshelft af als koploper, staan in de kwartfinale van de beker en hebben een fitte selectie. We kunnen deze kerstdagen gaan genieten van onze goede eerste seizoenshelft.’
 
Sparta Rotterdam A1 – Feyenoord A1 0-2
Scoreverloop:
70’ 0-1 Daniel Furtado Oliveira
82’ 0-2 Wessel Dammers (strafschop)
 
Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Gomez Nieto (80’ Cabral), Van Beek, Dekker, Woudenberg; Dercks, Tichem (65’ Sleegers), Knoester; Karsdorp, Janssen (76’ Dammers) en Oliveira (85’ Olijfveld).
 
FEYENOORD B1 BOEKT RUIME 5-0 OVERWINNING OP VOLENDAM
 
Feyenoord B1 heeft zaterdag met 5-0 gewonnen van FC Volendam. Het bekerduel was volgens trainer Cor Adriaanse niet hoogstaand. ‘Maar vijf keer scoren is gewoon goed’, aldus Adriaanse.
 
Na twintig minuten kreeg Feyenoord een strafschop toen Oussama Idrissi werd gevloerd door de Volendamse doelman, die ook direct met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Idrissi zelf nam plaats achter de bal, maar faalde vanaf elf meter. Eén minuut later was het echter alsnog raak voor de aanvaller, toen hij een pass van Marlon Slabbekoorn op waarde schatte en de nieuwe Volendam-goalie verschalkte.
 
Na rust liep B1 uit naar een grote score, maar toch was Adriaanse niet helemaal tevreden. ‘Het tempo was erg laag en we speelden te veel aan één kant van het veld. We vergaten de bal af en toe ook naar de andere kant te openen waardoor Volendam redelijk eenvoudig kon verdedigen. Maar we zijn een ronde verder en gaan nu genieten van een verdiende winterstop.’
 
Op 8 januari staat de eerste training weer op het programma voor de ploeg van Adriaanse, die 12 januari de eerstvolgende wedstrijd speelt: een vriendschappelijk duel met MVV.
 
Feyenoord B1 – Volendam B1 5-0
Scoreverloop:
23’ 1-0 Oussama Idrissi
56’ 2-0 Oussama Idrissi
67’ 3-0 Marlon Slabbekoorn
75’ 4-0 Marlon Slabbekoorn
77’ 5-0 Bart Nieuwkoop
 
Opstelling Feyenoord B1: Van der Hoek; Ulusoy, Kingsale, James, Gronsveld (67’ Racaj); Nieuwkoop, De Vos (56’ Van der Pijl), Slabbekoorn; Idrissi (68’ El Baad), Van der Struis (62’ Yalamoglu) en Van Eijk.
 
FEYENOORD B2 LAAT PSV B1 ONTSNAPPEN IN BEKERGEVECHT
 
Feyenoord B2 heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen PSV B1 met 0-1 verloren, maar de ploeg van trainer Gaston Taument kon ondanks de nederlaag terugkijken op een prima wedstrijd. ‘De jongens hebben zich helemaal leeg geknokt tegen PSV, dat in de sterkste opstelling speelde’, zei Taument trots.
 
Vanaf het eerste fluitsignaal speelde B2 overal op het veld één op één. ‘Best een risico’, bekende Taument. ‘Maar het pakte heel goed uit. We hebben echt heel goed tegenstand geboden.’ B2 kreeg een aantal mogelijkheden om PSV écht pijn te doen, maar kopkansen van Jari Schuurman en Junior Albertus misten het doel. Ook de gasten kregen goede kansen, maar de sterk keepende Rick van der Mast hield Feyenoord in de wedstrijd. ‘Hij heeft denk ik drie honderd procent kansen onschadelijk gemaakt’, loofde Taument zijn keeper.
 
‘Ik ben echt heel trots op de jongens’, zei Taument na afloop van het bekerduel. ‘We kunnen met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten en ons opmaken voor de tweede seizoenshelft.’
 
Feyenoord B2 – PSV B1 0-1
Scoreverloop:
62’ 0-1
 
Opstelling Feyenoord B2: Van der Mast; Koomen, Verdonk, Van der Meer, Proost (80’ Hammouti); Schuurman, Hamer, Van Haaren; De Jesus, Albertus en Franse (60’ Den Hoedt).
 
C1 BOEKT MOEIZAME MAAR VERDIENDE ZEGE BIJ RODA JC
 
Feyenoord C1 heeft zaterdag  de uitwedstrijd bij Roda JC met maar liefst 1-4 gewonnen. De ploeg van trainer Roy Makaay keek in de rust nog tegen een achterstand aan, maar herstelde zich knap in de tweede helft.
 
‘In het eerste kwartier speelden we goed en kregen we een aantal goede kansen waarvan er helaas niet één in ging’, zei Makaay over de beste fase van zijn elftal. ‘Daarna kwamen we door slecht verdedigen op achterstand en speelden we tot de rust erg slordig.’
 
Direct na de thee maakte Rashaan Fernandes gelijk, door een goede actie van spits Nigel Robertha af te ronden. Salih Anez zette C1 vervolgens op voorsprong en in de slotminuut tilden de ingevallen Ryan Tilborg en Nigel Robertha de eindstand naar 1-4.
 
‘Na rust hebben de jongens zich erg goed herpakt, want Roda speelde erg compact’, besloot Makaay, die ook een aantal spelers van C2 liet meespelen. C1 besluit de eerste seizoenshelft als koploper en reist na de winterstop af naar Venlo, waar VVV wacht.
 
Roda JC C1 – Feyenoord C1 1-4
Scoreverloop:
26’ 1-0
36’ 1-1 Rashaan Fernandes
54’ 1-2 Salih Anez
70’ 1-3 Ryan Tilborg
70’ 1-4 Nigel Robertha
 
Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Bijl, Sinteur, Knoester, De Sterke (60’ Van Eijck); Kongolo, Smulder (65’ Wehrmann), Janga (39’ Tilborg); Fernandes, Robertha en Anez (65’ Mettendaf).