Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord boekt zwaarbevochten overwinning op ADO Den Haag

Feyenoord heeft zondag in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag drie zwaarbevochten punten veiliggesteld. In een gelijk opgaande en enerverende strijd wisten de bezoekers tot twee keer toe terug te komen na een voorsprong van Feyenoord, maar ze hadden geen antwoord op een kopbal kort voor tijd van Stefan de Vrij, die het laatst werd aangeraakt door ADO-aanvaller Tjaronn Chery: 3-2. Graziano Pellè en Lex Immers maakten voor rust de eerste twee doelpunten van Feyenoord. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien man, doordat scheidsrechter Ruud Bossen in de tweede helft zowel Bruno Martins Indi als Tom Beugelsdijk met rood van het veld stuurde.
Feyenoord ging met een 2-1 voorsprong de rust in, maar kon niet geheel tevreden zijn over het vertoonde spel in de eerste helft. ADO Den Haag probeerde het spel van de thuisploeg constant vroeg in de opbouw te verstoren en Feyenoord had verschillende keren moeite om zich onder de aanhoudende druk uit te voetballen.

 
De keren dat dit wel lukte, lag het veld ook geregeld helemaal open, alleen wist Feyenoord niet altijd optimaal te profiteren van de geboden ruimte. Dat had niet alleen te maken met het felle verdedigen van ADO Den Haag, maar ook met het aanvalsspel van Feyenoord. De ploeg kon te weinig gebruik maken van de buitenspelers Ruben Schaken en Wesley Verhoek, waardoor de aanvoer richting Graziano Pellè voornamelijk via lange ballen van achteruit kwam.

 
De eerste keer dat de clubtopscorer wél vanaf de zijkant werd bediend, was het desondanks ook direct raak. Na een kwartier spelen kreeg Pellè de bal prima aangespeeld vanaf de linkerkant door Bruno Martins Indi. De spits verlengde de pass handig en zag de bal via het been van een verdediger langs de keeper in het doel rollen.

 
Lang stond de voorsprong van Feyenoord niet op het scorebord, want ADO Den Haag wist vrijwel direct vanaf de aftrap die volgde tegen te scoren. Een snel uitgevoerde aanval belandde bij aanvaller Tjaronn Chery, die Mike van Duinen aan de rechterkant van het strafschopgebied een niet te missen kans bood: 1-1.

 
In het vervolg van de eerste helft had Feyenoord het lastig met het agressieve spel van ADO Den Haag, dat bovendien tot aan de slotminuut van de rust niet mocht klagen over het optreden van scheidsrechter Ruud Bossen. Hij liet tijdens de eerste helft menig overtreding op met name Pellè onbestraft, maar wees op slag van rust resoluut naar de stip toen de Italiaanse spits na een licht vergrijp in het strafschopgebied nogmaals naar de grond ging. De strafschop die het gevolg was werd verzilverd door Immers, die daarmee scoorde tegen zijn oude club.

 
Feyenoord ging zodoende met een nipte voorsprong de rust in, maar zag ADO na een kwartier spelen in de tweede helft opnieuw langszij komen dankzij een zeer makkelijk gegeven strafschop. Nadat Erwin Mulder met een knappe redding Tjaronn Chery van het scoren had gehouden, zag Bossen een overtreding van Martins Indi toen de aanvaller vervolgens onderuit ging. De scheidsrechter kende een rode kaart toe aan de verdediger en een strafschop aan ADO Den Haag, die werd verzilverd door Danny Holla.

 
De overtalsituatie van de bezoekers werd al binnen twee minuten na de gelijkmaker opgeheven, doordat Beugelsdijk de tweede rode kaart van de wedstrijd kreeg, na een elleboogstoot richting Immers. Daarmee lag de strijd in het laatste half uur van de wedstrijd met tien tegen tien helemaal open.

 
Waar ADO Den Haag genoegen leek te nemen met de gelijke stand, ging Feyenoord gretig op zoek naar het winnende doelpunt. De verdiende beloning volgde drie minuten voor tijd, toen De Vrij voor een ontlading zorgde in De Kuip, door van dichtbij raak te koppen na een hoekschop. De bal werd onderweg nog aangeraakt door ADO-aanvaller Chery, waardoor de beslissende treffer op zijn naam kwam.

 
Feyenoord – ADO Den Haag 3-2
Scoreverloop:
14’ 1-0 Pellè
16’ 1-1 Van Duinen
45 +1’ 2-1 Immers (strafschop)
57’ 2-2 Holla (strafschop)
87’ 3-2 Chery (e.d.) 
Scheidsrechter: Bossen
 
Geel: Toornstra, Wormgoor, Supusepa, Meijers, Vicento (ADO Den Haag), Elabdellaoui, Mokotjo (Feyenoord)
 
Rood: Martins Indi (56’Feyenoord), Beugelsdijk (58’, ADO Den Haag)
 
Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Elabdellaoui (62’ Nelom), De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Verhoek (68’ Boëtius), Pellè en Schaken (89’ Mokotjo).
ADO Den Haag: Coutinho; Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Supusepa (89’ Vicento); Toornstra, Holla, Meijers; Poepon (24’ Elbers / 62’ Malone), Van Duinen en Chery.