Beloften besluiten 2012 met overwinning

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagmiddag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2012 winnend afgesloten. In Nijmegen was de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst met 1-2 te sterk voor Jong N.E.C./FC Oss. Alle doelpunten vielen na rust. Richard Stolte opende de score na vijf minuten in de tweede helft, waarna Mitchell Te Vrede tien minuten later de tweede goal voor de beloften maakte. De thuisploeg deed kort voor tijd nog iets terug, maar de overwinning van Jong Feyenoord/Excelsior kwam niet meer in gevaar.
De beloften dankten de zege voornamelijk aan een prima tweede helft. Nadat beide ploegen voor rust grotendeels gelijk opgingen, was Jong Feyenoord/Excelsior na de thee de sterkste ploeg op het veld. Het krachtsverschil leidde vijf minuten na rust tot de openingstreffer van invaller Stolte. Tien minuten later zorgde Te Vrede via een prima uitgespeelde counter voor de 0-2.

Jong N.E.C. ging na de tweede treffer van de bezoekers met een extra aanvaller spelen, terwijl de verdedigers achterin één op één kwam te staan. Veel kansen leverde die tactische wijziging niet op. Pas kort voor het laatste fluitsignaal kreeg de thuisploeg de eerste grote mogelijkheid, die werd benut door Floris Burgers.

Van Bronckhorst keek na de wedstrijd tevreden terug op de overwinning van zijn ploeg. ‘Alleen in de eerste tien minuten van de wedstrijd was Jong N.E.C. de betere ploeg, maar daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen’, zei hij. ‘Dit is een prima afsluiting van het jaar voor ons.’

Jong Feyenoord/Excelsior hervat de competitie op maandag 21 januari 2013 met een thuiswedstrijd tegen Jong Heracles Almelo.

Jong N.E.C./FC Oss – Jong Feyenoord/Excelsior 1-2
50’ 0-1 Stolte
64’ 0-2 Te Vrde
87’ 1-2 Burgers

Scheidsrechter: Van den Heuvel

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Mokotjo, Van Beek, Ramsteijn, Woudenberg; Berkvens, Alberg (46’ Stolte), Soolsma; Achahbar, Te Vrede en Fernandez.