Fanshop
Fanshop

Feyenoord oefent tijdens trainingskamp tegen Club Brugge

Feyenoord speelt tijdens het trainingskamp dat in de winterstop van maandag 7 januari tot en met zondag 13 januari wordt belegd in het Spaanse Marbella een oefenduel met Club Brugge. De ploeg van trainer Ronald Koeman neemt het op zaterdag 12 januari op tegen de Belgische ploeg en keert een dag later terug naar Nederland. De wedstrijd tegen de ploeg van de Spaanse trainer Juan Carlos Garrido begint om 15.30 uur en wordt gespeeld op het Marbella Football Center.
Club Brugge bezet op dit moment de vierde plaats in de Belgische competitie. Bij de club staan naast Nederlander Ryan Donk nog vijf oud-eredivisiespelers onder contract, waaronder voormalig N.E.C.-spits Bjorn Vleminckx. De Belg werd tijdens het seizoen 2010/2011 met 23 treffers topscorer van Nederland. Club Brugge kwam dit seizoen uit in de poulefase van de Europa League, maar eindigde daarin op de vierde plaats en werd daardoor uitgeschakeld.
 
De laatste keer dat Feyenoord en Club Brugge elkaar ontmoetten, was op het AD Toernooi voor de start van het seizoen 1980-1981. Tijdens deze editie van het toernooi eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.
 
De selectie van trainer Ronald Koeman zal evenals tijdens het trainingskamp in de winterstop van het afgelopen seizoen de trainingen afwerken op het Marbella Football Center. Twee dagen voordat Feyenoord afreist naar Marbella, speelt het in de eigen Kuip de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar tegen AGOVV. Club Brugge geldt een week later als tweede en laatste opwarmer ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, waarin Ajax op 20 januari in Amsterdam de eerste tegenstander is.