Gemengde gevoelens voor Koeman na zege in Heerenveen

Ronald Koeman was woensdagnacht blij met het bereiken van de kwartfinale van het bekertoernooi, maar had graag gezien dat de overwinning wat eenvoudiger tot stand was gekomen. Hoewel het er lange tijd naar uitzag dat Feyenoord met een 1-2 overwinning uit Heerenveen zou vertrekken, moest er na de late gelijkmaker uiteindelijk een strafschoppenserie aan te pas komen voordat de beslissing viel. ‘We hebben er al met al te lang over gedaan om deze wedstrijd te winnen’, concludeerde de trainer na afloop.
Dat de beslissing niet al na negentig minuten voetbal was gevallen, nam Koeman zijn ploeg kwalijk. De trainer zag dat er genoeg momenten waren geweest waarop Feyenoord de wedstrijd had kunnen beslissen. ‘Dan gaat het er bijvoorbeeld om dat we de ruimtes beter moeten bespelen’, zei hij. ‘Ook leken we na de voorsprong wat angstig. We gaven Heerenveen zo het gevoel dat er mogelijkheden waren om terug te komen in de wedstrijd.’

Uiteindelijk moesten er in het Abe Lenstra Stadion twintig strafschoppen genomen worden voordat de beslissing viel. In de zinderende serie kreeg Feyenoord tot drie keer toe de kans om het duel in eigen voordeel te beslissen. ‘Uiteindelijk is zo’n serie een loterij’, zei Koeman. ‘Gelukkig hebben we die gewonnen, maar ik vergeet niet wat er daarvoor in de negentig minuten voetbal is gebeurd.’

Koeman liet tijdens de persconferentie weten dat Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius woensdag te laat waren voor de wedstrijdbespreking. Vilhena, die aanvankelijk in de basis zou starten, moest daardoor op de bank beginnen in Heerenveen.