Fanshop
Fanshop

Terugblik: het jaar van Wim Voots

In de laatste week van 2012 blikt Feyenoord.nl met drie Feyenoorders uit verschillende geledingen terug op het afgelopen jaar, aan de hand van hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Voor ieder van hen was 2012 een jaar om niet snel te vergeten. In deel I: Wim Voots, die eind november tot nieuwe voorzitter van Sportclub Feyenoord werd verkozen.

Voots: ‘Om drie redenen was 2012 voor mij een bijzonder jaar. Op de eerste plaats omdat mij de eer te beurt viel om als opvolger van Aad van der Laan tot nieuwe voorzitter van Sportclub Feyenoord verkozen te worden. Daarbij is het prettig dat Van der Laan als commissaris nog een jaar betrokken blijft.

Daarnaast is 2012 het jaar waarin we als Sportclub hebben besloten om vanaf volgend seizoen over te stappen van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. Die keuze is niet voor niets gemaakt. De financiën waren een belangrijke reden. We gaven aardig wat geld uit aan het zondagvoetbal en daar stond relatief weinig tegenover. Dan bedoel ik niet alleen geld, maar ook het aantal toeschouwers, de entourage en de sfeer.

Voor ons is het gunstig dat er in de regio veel clubs op zaterdag spelen. We blijven in de competitie dus dichterbij huis. Dat geeft minder kosten, maar ook meer binding. Het zou voor de spelers en voor de hele club mooi zijn als er vanaf volgend seizoen meer mensen op de wedstrijden af komen.

Als derde hoogtepunt noem ik het herstel van de betaalde voetbaltak, waar ik ook als supporter heel blij mee ben. Er zijn het afgelopen jaar fantastische resultaten geboekt, waarbij het voetbal ook steeds beter wordt. Als supporters had ik na het afgelopen seizoen waarin we tweede werden eerlijk gezegd niet verwacht dat we nu weer bovenin mee zouden doen, maar tot nu toe gaat het ook dit seizoen fantastisch.

Vorig seizoen was John Guidetti natuurlijk de absolute cultheld, maar dit seizoen hebben we met Graziano Pellè opnieuw een enorm positieve verrassing. Als de ploeg deze lijn kan vasthouden, kunnen er in het nieuwe jaar heel mooie dingen gebeuren.’