Fanshop
Fanshop

Terugblik: het jaar van Erwin Mulder

In de laatste week van 2012 blikt Feyenoord.nl met drie Feyenoorders uit verschillende geledingen terug op het afgelopen jaar, aan de hand van hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Voor ieder van hen was 2012 een jaar om niet snel te vergeten. In deel II: Erwin Mulder. De doelman eindigde met Feyenoord op de tweede plaats en werd geselecteerd voor een trainingstage met Oranje, maar liep daarnaast een voetblessure op die hem bijna drie maanden aan de kant hield.
Mulder: ‘Wanneer ik aan het jaar 2012 denk, overheersen bij mij de trotse gevoelens. Dat komt vooral door de behaalde tweede plaats. Zeker omdat we het seizoen ervoor als tiende waren geëindigd en het niet goed ging met de club, was dat een geweldige prestatie. De doelstelling was om bij de eerste vijf te eindigen, maar zeker in de laatste maanden van het seizoen ontstond bij het hele team het geloof dat er meer mogelijk was.

De prestatie kreeg voor mezelf extra waarde omdat het mijn eerste volledige seizoen als eerste doelman van Feyenoord was. Ik heb geen wedstrijd gemist en het was de insteek om die lijn dit seizoen door te trekken. Helaas heb ik door een voetblessure bijna drie maanden moeten missen. Een heel zware periode en een smet op dit jaar, al heb ik zeker privé in het verleden wel ergere dingen meegemaakt.

Gelukkig kon ik nog voor de winterstop mijn rentree maken. Daardoor kon ik weer mijn steentje bijdragen aan de prestaties van het elftal, met als uitschieter de strafschoppenserie in Heerenveen. Het was voor mij een hoogtepunt om drie strafschoppen te stoppen. Beslissend zijn voor het team, daar droom je als keeper van.

Als ik aan één moment van 2012 in het bijzonder terugdenk, is dat het feest in De Kuip dat ontstond na het behalen van de tweede plaats. Bij de gedachte daaraan word ik stil en krijg ik kippenvel. Toen we met de spelersbus vanuit Heerenveen onderweg waren naar Rotterdam, had ik al contact met mijn vriendin, die in het stadion was. Zij vertelde me dat het een gekkenhuis was. In de bus vierden we ons eigen feestje, maar toen we eenmaal de parkeerplaats bij De Kuip opdraaiden ging bijna letterlijk het dak eraf.

Zo’n moment is tekenend voor Feyenoord-supporters. Zij waren daar om het succes te vieren, maar zaten er ook op het moment dat we een jaar eerder vijftiende stonden. Dat is uniek. Ze zijn echt hondstrouw en ik ben blij dat we hen echt wat konden teruggeven.

Het is een droom om met Feyenoord kampioen te worden. Wie weet is dat doel in 2013 al te realiseren, al zal dat heel moeilijk worden. De maand januari wordt met de topwedstrijden tegen Ajax en FC Twente heel belangrijk. Na die maand weten we als team waar we staan.’