Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Terugblik: het jaar van Stanley Brard

In de laatste week van 2012 blikt Feyenoord.nlmet drie Feyenoorders uit verschillende geledingen terug op het afgelopen jaar, aan de hand van hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Voor ieder van hen was 2012 een jaar om niet snel te vergeten. In deel III (slot):Stanley Brard, hoofd van de jeugdopleiding van Feyenoord die dit jaar voor de derde keer op rij werd verkozen tot beste van Nederland.
Brard: ‘We kunnen concluderen dat we als jeugdopleiding dit jaar opnieuw succesvol zijn geweest. De belangrijkste maatstaf daarvoor is altijd het aantal jongens dat vanuit Feyenoord Academy doorstroomt naar het eerste elftal. Met onder meer Tonny Vilhena, Anass Achahbar en het meest recent Jean-Paul Boëtius hebben weer verschillende spelers hun debuut gemaakt, terwijl Lucas Woudenberg en Joey Sleegers al met de selectie hebben meegetraind.

Voor ons was het daarnaast een mooie blijk van waardering dat we voor de derde keer op rij de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland in ontvangst mochten nemen. De uitreiking daarvoor vond plaats aan het eind van het afgelopen seizoen, dat Feyenoord op de tweede plaats beëindigde. Dat was een fantastische prestatie, waarbij ik persoonlijk ontzettend heb genoten van het feest na de laatste wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Het was verschrikkelijk leuk om zo’n feest met zijn allen te kunnen vieren, wetende dat Feyenoord van ver was gekomen. Het leuke was dat verschillende jongens uit dat elftal, waaronderBruno Martins Indi en Stefan de Vrij, bovendien tijdens het afgelopen jaar international zijn geworden. Als je dat ziet dat Feyenoord ook financieel plussen is gaan schrijven, dan is dat allemaal opgeteld ontzettend positief.

In 2013 hopen wij de stijgende lijn te kunnen vasthouden, al zal onze progressie heus nog wel eens met een kleine terugval gepaard gaan. Natuurlijk zullen we er alles aan doen om dat te voorkomen. We blijven de opleiding in ieder geval verder ontwikkelen. Zo zullen we in 2013 beginnen met de masterclasses, waarbij Ronald Koeman en Rinus Israel trainingen zullen gaan geven aan de teams Onder 17 en Onder 19.’