Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De Kuip krijgt ‘flexibel’ bezoekersvak

Feyenoord is gestart met de verbouwing van het bezoekersvak in De Kuip. De club heeft daardoor, als alles volgens planning verloopt, vanaf de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen FC Twente op 27 januari de beschikking over een flexibel uitvak. Dankzij de verbouwing kunnen de supporters van de bezoekende club te allen tijde allemaal geplaatst worden op de tweede ring van het stadion. Dit heeft als voordeel dat Feyenoord minder plaatsen als buffer hoeft aan te houden dan tot aan de winterstop het geval was. Ook kunnen alle vakken op de eerste ring en de parterretribunes na de verbouwing aan de eigen supporters verkocht worden. De verbouwing heeft consequenties voor een beperkt aantal Feyenoord-supporters op vak EE. Zij ontvangen vandaag per e-mail meer informatie over de nieuwe situatie.
Feyenoord en ook vele Feyenoord-supporters koesteren al lange tijd de wens om bij alle thuiswedstrijden van Feyenoord de supporters van de tegenpartij op de tweede ring te plaatsen. Bij de meeste wedstrijden is dit al het geval en nemen de supporters van de tegenstander plaats op vak GG. Ieder seizoen komt het daarnaast een paar keer voor dat de tegenpartij zoveel supporters meeneemt, dat vak GG niet voldoende capaciteit biedt. Een deel van de uitsupporters neemt dan plaats op de eerste ring (vak G) en zelfs op de parterre (Y2). Feyenoord dient in deze gevallen ruime buffers aan te houden en dit gaat ten koste van de capaciteit voor Feyenoord en haar supporters.
 
Conform de regels van de KNVB dient Feyenoord een club die daar om vraagt minimaal 1.200 plaatsen beschikbaar te stellen. Om dit aantal op de tweede ring te kunnen plaatsen is het dus noodzakelijk om de capaciteit op die plaats uit te breiden. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit het beste kan door van vak FF een flexibel uitvak te maken. Vak FF zal om die reden dusdanig verbouwd worden dat, indien het aantal uitsupporters daarom vraagt, het vak bijgetrokken kan worden bij het bezoekersvak. Komt de tegenstander met minder supporters, dan kan vak FF aan Feyenoord-supporters verkocht worden.
 
Feyenoord is van mening dat bij een voetbalwedstrijd zowel supporters van de thuis- als uitploeg aanwezig behoren te zijn. Mits dit natuurlijk op een verantwoorde manier kan. Wij vinden ook dat Feyenoord dit aan haar stand verplicht is; als enige club in Nederland benutten wij dankzij onze fanatieke aanhang bij onze uitwedstrijden de bezoekerscapaciteit altijd maximaal. Wij willen dat onze supporters op een gastvrije manier worden ontvangen, omgekeerd hebben we die verplichting dus ook naar collega clubs en hun supporters.
 
Op voorhand biedt Feyenoord de supporters die geraakt worden met de verbouwing haar welgemeende excuses aan voor het ongemak. Via de e-mail die vandaag wordt verstuurd hoopt de club de supporters op vak EE op voorhand duidelijk te informeren. Mochten er naar aanleiding van de brief nog vragen zijn, dan zijn we uiteraard graag bereid deze te beantwoorden. Neem gerust contact op met Feyenoord Service & Tickets. Dat kan per e-mail via het reactieformulier op www.feyenoord.nl/service en telefonisch via 0900-1908 (€ 0,15 p/m).