Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Twaalf teams leven zich uit bij eerste editie Street League Cup

De twaalf teams uit de Feyenoord Street League hebben vrijdagmiddag deelgenomen aan de eerste editie van de Street League Cup. In het Topsportcentrum Rotterdam betekende dat voor hen in de vorm van een zaalvoetbaltoernooi de eerste activiteit van het nieuwe jaar. Naast de voetbalwedstrijden konden de teams ook deelnemen aan de Feyenoord-quiz en een workshop volgen over buurtbijdragen. De finale van het toernooi ging tussen FC Rotterdam en FC Barca. Het team van FC Rotterdam werd tijdens de eindstrijd gecoacht door Anass Achahbar, terwijl Jean-Paul Boëtius de coaching van de tegenstander voor zijn rekening nam.
De straatvoetbalcompetitie, die op dit moment stil ligt vanwege de winterstop, is verdeeld in twee poules, waarbij de teams uit de deelgemeentes Charlois en Feijenoord elk hun eigen poule hebben. In de Street League Cup konden zij echter ook aan elkaar gekoppeld worden, waarbij Achahbar middels een loting, die voor de enthousiaste deelnemers op groot scherm te volgen was, bepaalde welke teams het tegen elkaar moesten opnemen.

Daardoor kreeg FC Rotterdam, koploper in de deelgemeente Feijenoord, de kans om ook tegen teams uit Charlois te laten zien wat het waard was. Elftalbegeleider Arthur Holster zag zijn team ook in de zaal goed voor de dag komen. ‘Belangrijker dan dat vind ik dat de jongens er plezier in hebben’, vertelde hij. ‘De saamhorigheid en het teambelang staat bij ons voorop. Dat komt niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook in het netjes houden van ons stadion tot uiting.’ Holster begeleidt de jongens van FC Rotterdam met veel plezier. ‘Ik ben groot voorstander van integratie in de buurt en mede daarom heb ik me aangemeld als vrijwilliger van de Street League. Vooral voor die jonge ventjes is dit een geweldig evenement.’

Terwijl in twee zalen van het Topsportcentrum de wedstrijden in volle gang waren, konden de teams die even rust hadden deelnemen aan een quiz over Feyenoord en de Street League. Daarnaast was er een workshop buurtbijdragen, waarbij de deelnemers werden gestimuleerd om acties voor hun buurt op te zetten. Door zelf met een bijzondere bijdrage voor hun buurt of stadion te komen, konden de teams voor elke speler een kaartje voor de wedstrijd Feyenoord – AGOVV van zaterdag en extra punten in het 'Geen woorden maar daden' klassement verdienen.

FC Barca en FC Rotterdam, de twee koplopers van poules van de Street League, bleken ook in de zaal de twee sterkste ploegen. Beide teams bereikten de finale en werden tijdens dit duel op enthousiaste wijze gecoacht door Achahbar en Boëtius, die zagen hoe FC Rotterdam met een 4-0 overwinning de eerste editie van de Street League Cup naar zich toetrok. Het team ontving daarvoor uit handen van het Feyenoord-tweetal een fraaie prijzenbeker, waarna alle spelers na een geslaagde middag huiswaarts keerden.