Feyenoord komt niet tot scoren in eerste oefenduel van nieuwe jaar

Feyenoord heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar niet weten te winnen. In een goedgevulde Kuip kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman tegen AGOVV niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Koeman liet tijdens het oefenduel in totaal 22 spelers in actie komen, waaronder de A-junioren Lucas Woudenberg en Sven van Beek. Het tweetal maakte daarmee hun eerste speelminuten in het eerste elftal. Hoewel Feyenoord met name in de tweede helft nadrukkelijk op jacht ging naar een doelpunt, kwam het uiteindelijk niet tot scoren.
Trainer Ronald Koeman had voorafgaand aan de wedstrijd tegen AGOVV zijn bewondering uitgesproken over het aantal verkochte kaarten voor het oefenduel. De ruim dertigduizend supporters die een kaartje hadden gekocht zullen in opperbeste stemming naar De Kuip zijn afgereisd, gezien het nieuws over het nieuwe contract van topscorer Graziano Pellè dat eerder op de dag werd bekendgemaakt.

Om de Italiaanse spits in actie te zien moesten zij echter wachten tot het laatste half uur van de wedstrijd, toen hij onder luid applaus in het veld kwam voor Omar Elabdellaoui. Koeman had een basisplaats ingeruimd voor een aantal spelers dat de afgelopen maanden minder aan spelen toegekomen was en gunde daarnaast A-junior Lucas Woudenberg zijn eerste speelminuten in het eerste elftal. De talentvolle verdediger, die als linksback aan de wedstrijd begon, trainde de afgelopen maanden al regelmatig mee met de eerste selectie.

De ploeg kon tijdens de rust terugkijken op een moeizame eerste helft, waarin het zich een aantal keer verkeek op het brutale spel van AGOVV. De bezoekers stichtten via Joey Godee en Paddy John het meeste gevaar en hadden zelfs op voorsprong kunnen komen als de aanvallers het vizier iets meer op scherp hadden staan. Toch had ook Feyenoord de leiding kunnen nemen, als Ruud Vormer iets meer geluk had gehad. Zijn fraaie afstandsschot spatte halverwege de eerste helft uiteen op de lat.

Zoals vooraf al bepaald was trad Feyenoord na rust aan met een compleet ander elftal. Het betekende onder meer dat na Woudenberg ook Sven van Beek als A-junior zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van Feyenoord kreeg toebedeeld. Hoewel het tempo daarmee direct omhoog ging, had de ploeg ook na rust moeite om serieus voor gevaar voor het vijandelijke doel te zorgen.

Dat werd anders toen Pellè na een uur het veld betrad. De luid toegezongen spits zorgde direct voor dreiging en had enkele minuten na zijn entree al trefzeker kunnen zijn na een voorzet van Daryl Janmaat, maar vond doelman Nick Hengelman op zijn weg. Even later legde hij de bal met zijn hoofd panklaar voor de instormende Lex Immers, maar ook de middenvelder stuitte op de doelman van AGOVV.

Feyenoord ging vervolgens met name in het laatste kwartier van de wedstrijd in hoog tempo nadrukkelijk op jacht naar de voorsprong. Het leverde mogelijkheden op voor Achahbar, Leerdam en Clasie, maar zij hadden geen succes in de afronding. Hoewel de ploeg de bezoekers tot de laatste seconden onder druk hield, bleef de beloning uit en eindigde het eerste oefenduel van het nieuwe jaar in een 0-0 gelijkspel.

Feyenoord – AGOVV 0-0

Scheidsrechter: Higler

Geel: Van Beek, Pellè (Feyenoord), Reekers (AGOVV)

Feyenoord eerste helft: Mulder; Mokotjo, De Vrij, Mathijsen, Woudenberg; Vormer, Singh, Vilhena; Elabdellaoui, Te Vrede en Boëtius.
Feyenoord tweede helft: Lamprou; Janmaat, Van Beek, Martins Indi, Nelom; Leerdam, Immers, Clasie; Elabdellaoui (59’ Pellè), Achahbar en Fernandez.
AGOVV: Hengelman; Tissingh, Evers (46’ De Corte), Pinarci (79’ Bloemendaal), Bakx (46’ Klos); Godee (77’ Hofland), Schulmeister (61’ Reekers), Cruz Vicente (61’ Brouwers); Receveur (77’ Laghmouchi), Fischer en John (61’ Kortzorg).