Fanshop
Fanshop

Ochtendtraining in het teken van felle partijspellen

De ochtendtraining die Feyenoord woensdag afwerkte, stond vooral in het teken van een aantal partijspellen van vijf tegen vijf. Trainer Ronald Koeman verdeelde zijn complete selectie in twee groepen, die elk op een ander veld aan de slag gingen. Bij aankomst op het Marbella Football Center was het voor het eerst deze week licht bewolkt, maar naarmate de training vorderde kwam de zon tevoorschijn en steeg de temperatuur in rap tempo.
Terwijl keeperstrainer Patrick Lodewijks, die op een van de twee velden het doel verdedigde, aantoonde het keepen niet verleerd te zijn, liet ook het overige deel van de technische staf zien dat het gezamenlijk niet voor niets aan bijna tweehonderd interlands was gekomen. Terwijl de spelers bezig waren aan een warming-up, trapten Koeman samen met assistent-trainers Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel een balletje. Daarbij werd duidelijk dat het drietal nog altijd over een uitstekende traptechniek beschikt, wat met bewondering werd gadegeslagen door de aanwezigen langs het trainingsveld.

Nadat beide groepen zich eerst met een aantal sprintoefeningen in het zweet hadden gewerkt, gingen de partijspellen van start. De fanatiek coachende Koeman en Van Gastel zagen dat ook bij de spelers het fanatisme er vanaf straalde, wat onder meer een aantal felle duels opleverde. Ook waren er tijdens de korte partijspellen diverse vlotte combinaties en fraaie goals te bewonderen, onder meer van Kelvin Leerdam en Mitchell Te Vrede. De eerste trof doel met een geplaatst afstandsschot, terwijl de spits een prima aanval van dichtbij afrondde.