Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Schaken werkt hard aan herstel in Marbella

Het was aanvankelijk onzeker of Ruben Schaken met de selectie van Feyenoord zou meereizen naar het trainingskamp in Marbella van deze week. De 30-jarige aanvaller liet zich eind december opereren aan beide liezen en voor het herstel daarvan staat in principe ongeveer zes weken. Schaken stapte maandagochtend echter gewoon met de selectie in het vliegtuig naar Spanje en meldde zich die middag zelfs voor het eerst sinds zijn operatie weer op het trainingsveld. Inmiddels traint de tweevoudig international al voorzichtig met de bal. ‘Het herstel verloopt sneller dan verwacht’, vertelde de aanvaller woensdag na de middagtraining.
Terwijl het grootste deel van de selectie woensdagmiddag evenals de dag ervoor onder handen werd genomen door conditietrainer Toine van de Goolberg, dribbelde Schaken een veld verderop met de bal aan de voet tussen enkele pionnen door. ‘Ik voel me hartstikke goed. Vooral aan dinsdag, toen ik voor het eerst voorzichtig wat met de bal heb getraind, hield ik een positief gevoel over. Ik doe het weliswaar rustig aan, zonder explosieve oefeningen, maar voorlopig heb ik nog geen negatieve reactie gekregen van mijn lichaam.’



Hoewel Schaken vooral blij is dat hij erbij kan zijn in Marbella, kijkt hij soms jaloers naar de trainingen die zijn ploeggenoten afwerken. ‘Natuurlijk had ik graag tussen die gasten gestaan. Maar voor mij is het belangrijkste om hier stappen te maken in mijn herstel. Hier word ik mentaal sterker van. Wel is het belangrijk dat ik voorzichtig blijf, zodat ik niet tegen een terugslag of nieuwe blessure aanloop. In Marbella kan ik deze week in alle rust toewerken naar een volledig herstel.’



Op hetzelfde veld als waar Schaken individueel trainde, leefden Kostas Lamprou en Ronald Graafland zich uit met Patrick Lodewijks. De keeperstrainer vuurde talloze ballen af op de doelmannen, waarbij hij enkele poppen had opgesteld in de baan van zijn schoten. Hoewel hij het Lamprou en Graafland daarmee extra lastig maakte, slaagden beide doelmannen erin om met enkele fraaie reflexen behoorlijk wat ballen uit het doel te houden.



Het overige deel van de selectie sloot de middagtraining op het Marbella Football Center af met een partijtje handbal, waar de spelers in een uitgelaten sfeer aan deelnamen. Ook met de bal in de hand toonde een aantal spelers zich zeer balvast, wat enkele fraaie duels opleverde.