Jeugdelftallen Feyenoord winnen oefenwedstrijden

Feyenoord A1 heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen N.E.C. A1 met 6-0 gewonnen. A2 was met 1-2 te sterk voor VELO A1. B1 boekte de grootste overwinning van het weekend: MVV B1 werd met 8-1 terug naar Limburg gestuurd, terwijl B2 met 5-0 van Excelsior Rotterdam won. C1 won met 5-0 van Alphense Boys en C2 versloeg Excelsior Rotterdam met 2-1. Traditiegetrouw werkte Feyenoord alle ‘thuiswedstrijden’ van het nieuwe kalenderjaar af op het terrein van VDL in Maassluis.

FEYENOORD A1 WINT OVERTUIGEND VAN N.E.C.

Feyenoord A1 heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen N.E.C. A1 met 6-0 gewonnen. De ploeg van trainer Damiën Hertog sprong vooral na rust goed met de mogelijkheden om. ‘Ik heb mijn spelers gevraagd alles te geven. Zelfs voor deze oefenwedstrijd’, aldus Hertog.

Een aantal spelers van Feyenoord A2 kreeg de kans mee te spelen met het hoogste jeugdelftal. ‘En dat ging goed’, zei Hertog. ‘Daar zijn dit soort wedstrijden ook voor bedoeld. We hebben allemaal weer lekker minuten kunnen spelen en we werken nu toe naar volgende week. Dan spelen we uit tegen FC Twente en gaat het weer echt om de punten.’

‘We hebben pas drie keer getraind, maar het niveau dat ik vandaag gezien heb was zeker acceptabel’, vond Hertog. ‘Zo’n overwinning is lekker, maar eigenlijk kijk ik al naar volgende week.’

Feyenoord A1 – N.E.C. A1 6-0
27’ 1-0 Rick Karsdorp
34’ 2-0 Joey Sleegers
51’ 3-0 Randy Elst
62’ 4-0 Randy Elst
77’ 5-0 Vincent Janssen
80’ 6-0 Daniel Furtado Oliveira

Opstelling Feyenoord A1: De Jong, Gomez Nieto, Dekker, Maatsen, Cabral; Sleegers, Knoester, Dercks; Dammers, Kensuke en Karsdorp.
Trainer Damiën Hertog gebruikte in totaal twintig spelers en wisselde gedurende de wedstrijd door.

FEYENOORD A2 WINT MET 1-2 VAN VELO A1

Feyenoord A2 heeft de uitwedstrijd tegen VELO A1 met 1-2 gewonnen. Op bezoek bij de club waar Feyenoord een samenwerkingsverband mee heeft, kwam de ploeg van trainer Jan Gösgens eerst op achterstand, maar boog de score in de tweede helft vakkundig om.

‘Het belangrijkste was om fit te blijven en weer speelritme op te doen’, zei Gösgens. ‘En dat is gelukt. Dat je de wedstrijd dan nog wint is leuk. Maar veel waarde hecht ik er niet aan. Volgende week moet het gebeuren. Ik ben wel weer blij dat de kop er af is.’

Gösgens begon de wedstrijd met de Poolse doelman Kamil Miazek, die zijn eerste wedstrijd voor de A-jeugd speelde. ‘VELO zette vroeg druk op ons, daar hadden we het moeilijk mee. Maar toen we eenmaal op voorsprong kwamen kregen we nog kansen op meer doelpunten. Maar dat zat er net niet in. We kunnen nu in ieder geval toewerken naar de herstart van de competitie.’ David Belic onderscheidde zich met één goal en één assist.

VELO A1 - Feyenoord A2 1-2
21’ 1-0
51’ 1-1 David Belic
60’ 1-2 Gaultier Obiango

Opstelling Feyenoord A2: Miazek (45’ Minnaard); Korporaal (45’ Van der Ruit), Houden, Blijham, Go (45’ Ossevoort); Kassels, Da Silva (45’ Stolk), Driebergen (45’ Belic); Thenu (45’ Martins), Obiango en Knegjens (45’ Pisas).

FEYENOORD B1 BOEKT RUIME OVERWINNING OP MVV

Feyenoord B1 is het nieuwe jaar begonnen met een 8-1 overwinning op MVV. Oussama Idrissi en Rick van der Struis waren beide met een hattrick uiterst productief voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse. ‘Nu zijn de pijlen weer gericht op volgende week. Dan gaat het weer om het echie’, aldus de trainer.
Feyenoord kwam al vroeg op voorsprong, maar moest tien minuten later al de gelijkmaker slikken. Adriaanse: ‘We grepen niet goed in bij een vrije trap aan de zijkant van het veld. Dat moet er wel uit voor volgende week. We waren wat nonchalant, anders had de score nog hoger uit kunnen vallen.’

‘Alle spelers hebben hun minuten weer gemaakt en ik heb lekker door gewisseld. Het belangrijkste is ook dat de spelers fit zijn gebleven. Want met de spelers met kleine blessures hebben we geen risico genomen. Zij speelden vandaag niet’, ging Adriaanse verder. ‘Ik heb vandaag ook een aantal erg goede goals gezien en ga met een goed gevoel toe naar de wedstrijd tegen Roda JC, komende zaterdag.’

Feyenoord B1 – MVV B1
5’ 1-0 Oussama Idrissi
15’ 1-1
23’ 2-1 Marlon Slabbekoorn
32’ 3-1 Oussama Idrissi
40’ 4-1 Marlon Slabbekoorn
42’ 5-1 Rick van der Struis
53’ 6-1 Rick van der Struis
58’ 7-1 Rick van der Struis
74’ 8-1 Oussama Idrissi

Opstelling Feyenoord B1: Van der Hoek (40’ Van der Linde); Ulusoy (40’ Van der Struis), Yalamoglu (40’ Van der Meer), Kingsale, Gronsveld; El Baad, Nieuwkoop, De Vos; Idrissi, Slabbekoorn en Van Eijk (40’ Manusama).

FEYENOORD B2 BOEKT RUIME OVERWINNING OP EXCELSIOR

Feyenoord B2 heeft de oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam zaterdag met 5-0 gewonnen. Trainer Gaston Taument wisselde zijn spelers de hele wedstrijd door om zo veel mogelijk spelers speeltijd te gunnen en ritme op te laten doen voor de tweede seizoenshelft.

‘Het was een nuttige wedstrijd’, zei Taument. ‘Ik heb gezegd dat ze gewoon lekker moesten voetballen en in de tweede helft hebben ze dat zeker gedaan. Toen heb ik een aantal mooie aanvallen gezien en heb ik de jongens een compliment gemaakt.’

Volgende week wacht de thuiswedstrijd voor de competitie tegen FC Twente. Taument: ‘Dan moeten we proberen het goede gevoel dat we hebben overgehouden na de eerste competitiehelft door te trekken. We hebben nu in ieder geval een goede start gemaakt in 2013.’

Feyenoord B2 – Excelsior Rotterdam B2 5-0
12’ 1-0 Fabian Korporaal
45’ 2-0 Danny van Haaren
56’ 3-0 Gustavo Hamer
70’ 4-0 Faris Hammouti
75’ 5-0 Amir Absalem

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Hammouti, Koomen, Verdonk, Absalem; Korporaal, Van Haaren, Schuurman; Den Hoedt, El Hankouri en De Jesus.
Trainer Gaston Taument gebruikte in totaal twintig spelers en wisselde gedurende de wedstrijd door.

FEYENOORD C1 RUIM LANGS ALPHENSE BOYS

Feyenoord C1 heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd na de winterstop met 5-0 gewonnen. Op het terrein van VDL in Maassluis werd Alphense Boys C1 eenvoudig opzij gezet. ‘Het was lekker om weer eens een wedstrijd te spelen’, zei trainer Roy Makaay na afloop.

Spits Nigel Robertha maakte al na 11 seconden duidelijk dat Feyenoord de betere ploeg was. Hij werkte de bal koelbloedig achter de Alphense doelman. Makaay zag dat vijf verschillende spelers een doelpunt wisten mee te pikken. ‘Ik wil aan deze wedstrijd alleen niet al te veel conclusies verbinden’, zei hij. ‘Maar het is wel fijn dat je zo’n oefenpotje winnend kan afsluiten. Volgende week gaan we weer voor de competitie op pad. Dan moet iedereen er klaar voor zijn.’

C1 speelde op het kunstgras een prima wedstrijd. Makaay: ‘Ik ben tevreden over het spel. De intentie om vooruit te voetballen was er en achterin hebben we niets weggegeven. We hebben aardig gespeeld.’ Een aantal spelers van C2 maakte ook minuten in het hoogste C-elftal.

Feyenoord C1 – Alphense Boys C1 5-0
1’ 1-0 Nigel Robertha
10’ 2-0 Rashaan Fernandes
39’ 3-0 Ryan Tilborg
49’ 4-0 Steven Smulder
70’ 5-0 Noa Lang

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove (36’ Bijlow); Bijl, Sinteur, Knoester, De Sterke (36’ Van Eijck); Kongolo (49’ De Sterke), Smulder, Fernandes (36’ Lang); Tilborg, Robertha (36’ Anez) en Mettendaf (49’ Robertha).

FEYENOORD C2 MET 2-1 LANGS STADGENOOT EXCELSIOR

Feyenoord C2 heeft de oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam C2, uitkomend in dezelfde competitie, met 2-1 gewonnen. In een leuk duel trok de ploeg van trainer Rob Kurvers aan het langste eind.
‘Het was zoeken naar ritme, want we hebben maar drie trainingsdagen achter de rug. Maar we hebben het prima gedaan. Ik heb goede dingen gezien’, zei Kurvers. ‘Hoewel je uit een vriendschappelijke wedstrijd niet al te veel conclusies aan moet verbinden hebben we een prima wedstrijd gespeeld. Ik ben tevreden en kijk al uit naar de herstart van de competitie.’

Lutsharel Geertruida van Feyenoord D1 speelde zijn eerste wedstrijd voor het team van Kurvers. ‘Hij deed het prima. Hij had ook al een aantal keren meegetraind.’

Feyenoord C2 – Excelsior Rotterdam C2 2-1
25’ 1-0 Dylan Vente
30’ 2-0 Boyd Reith
58’ 2-1

Opstelling Feyenoord C2: Evora; Luijckx, Sonneveld, Van Hagen, Van den Ende; Van Mullem, Van Wetten, Wehrmann; Reith, Vente, Chong.
Trainer Rob Kurvers wisselde zijn spelers veelvuldig door. Bibuljica, Beukers en Geertruida vielen in de rust in.