Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord terug op ijskoud Varkenoord

Feyenoord heeft dinsdagmiddag de eerste training na het trainingskamp in Marbella afgewerkt op Varkenoord, in de aanloop naar de aanstaande uitwedstrijd tegen Ajax. Het contrast tussen de oefensessies in de Spaanse kustplaats en de training op het sportcomplex bij De Kuip kon bijna niet groter. Waar de selectie van trainer Ronald Koeman de afgelopen week dagelijks bij een temperatuur van rond de twintig graden Celsius trainde, vroor het dinsdag in Rotterdam en waren de meeste spelers op het trainingsveld dik ingepakt met mutsen en handschoenen. Dankzij de veldverwarming op Varkenoord kon er ondanks de kou prima getraind worden door de selectie.
Koeman verwelkomde in totaal 22 spelers op de groepstraining, onder wie ook Terence Kongolo. De verdediger, die niet mee was naar het trainingskamp in Marbella, trainde voor het eerst sinds hij in november van afgelopen jaar een knieblessure opliep weer buiten. Hij werkte een individuele training af met hersteltrainer Marcel Cas.

 

De geblesseerden Lex Immers, Ruben Schaken, Wesley Verhoek en Sekou Cissé ontbraken dinsdag op de groepstraining. Immers heeft lichte hamstringklachten overgehouden aan de oefenwedstrijd tegen Club Brugge in Marbella. Verhoek en Schaken, die beiden op de terugweg zijn na een liesblessure, werkten dinsdagochtend een aparte sessie af met hersteltrainer Cas.

 

Voor de groep stond de training, na een uitgebreide warming-up in verband met de kou, voor een groot deel in het teken van verschillende positiespelen. De oefensessie werd afgesloten met een partijspel op een klein veld met vier doelen.
 
Voor Feyenoord wacht de komende weken een zwaar programma. De ploeg van Koeman hervat zondag de competitie met de uitwedstrijd tegen Ajax. Een week later staat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar in de competitie op het programma, als FC Twente op bezoek komt. Feyenoord besluit de maand op 30 januari met de wedstrijd in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen PSV.

 
In de aanloop naar de Klassieker van zondag werkt Feyenoord nog drie groepstrainingen af. Op woensdag en zaterdag wordt er om 10.30 uur getraind. Op vrijdag staat een besloten sessie op het programma, die niet toegankelijk is voor publiek en pers.