Fanshop
Fanshop

Belangrijke informatie uitwedstrijden PSV en Willem II

Feyenoord is nog altijd niet in staat om de verkoop voor de bekerwedstrijd PSV–Feyenoord van woensdag 30 januari a.s. op te starten. Direct na de loting diende Feyenoord bij de NS een verzoek in om voor deze wedstrijd twee treinen te leveren, die plaats konden bieden aan 1.600 supporters. De club leefde in de veronderstelling dat voor deze bekerwedstrijd eenzelfde regeling zou gelden als tijdens de laatste competitiewedstrijden. De NS liet Feyenoord echter direct weten, dat het op deze doordeweekse avond geen treinstellen aan de reguliere dienstregeling kon onttrekken. Hierop volgde achter de schermen een discussie tussen Feyenoord, de overheid en de NS. Feyenoord stelde de NS een deadline, om uiterlijk op dinsdag 15 januari om 17.00 uur uitsluitsel te geven. Tot en met woensdagochtend 16 januari werd van de NS echter niets meer vernomen.
Op dinsdag 15 januari ontving Feyenoord van burgemeester Van Gijzel van Eindhoven wel een brief, dat de bekerwedstrijd als een C-wedstrijd (hoog risico) is gekwalificeerd, waarbij de burgemeester als aanvullende voorwaarden stelt dat er maximaal 1.200 Feyenoord-supporters welkom zijn en dat deze verplicht zijn om gebruik te maken van een treincombi. Met de brief sluit de burgemeester tevens een door Feyenoord voorgestelde alternatieve vervoerswijze per buscombi uit. In 2010 kon de bekerwedstrijd PSV-Feyenoord nog wel door 1.200 Feyenoord-supporters via een buscombiregeling worden bezocht.
 
Feyenoord zal trachten om in overleg met alle partijen, inclusief de KNVB, op korte termijn tot een oplossing te komen voor het ontstane vervoersprobleem rond deze wedstrijd. Om de inmiddels (terecht) ongeduldig geworden achterban niet langer in het ongewisse te laten is besloten om de voornoemde informatie vandaag via dit bericht naar buiten te brengen.
 
Willem II
De verkoop voor de uitwedstrijd tegen Willem II op zondag 3 februari is inmiddels gestart. Voor deze wedstrijd zijn 800 kaarten beschikbaar en er geldt een auto- en buscombiregeling. Voor de autocombiregeling zijn maximaal 100 parkeerplaatsen beschikbaar, waardoor Feyenoord heeft moeten besluiten om voorwaarden te stellen aan het aantal personen per voertuig (minimaal vier). Op die manier kunnen zoveel mogelijk supporters (400) van de autocombi gebruik maken. De overige 400 supporters dienen gebruik te maken van de bus, waarbij gekozen kan worden voor een vertrek vanuit Rotterdam (200) en NS Station Lage Zwaluwe (200).