Fanshop
Fanshop

Leerlingen LMC op ‘beroepensafari’ in De Kuip

Twee groepen VMBO-leerlingen van scholengemeenschap LMC volgen donderdag een ‘beroepensafari’ in De Kuip. De jongeren zijn op bezoek in het stadion om in aanraking te komen met verschillende beroepen die binnen Feyenoord en De Kuip van toepassing zijn. Zo maken ze onder meer kennis met werkzaamheden in het magazijn, de werkplaats en de keuken. Feyenoord hoopt op die manier de jongeren te helpen bij het maken van een keuze voor een studierichting, die ze eind dit schooljaar moeten maken.
Gevraagd naar de beroepen die binnen een voetbalclub ingevuld moeten worden, noemden de leerlingen van het LMC donderdagochtend als eerste de spelers en de trainers van het eerste elftal. Gedurende de dag leerden zij dat er binnen Feyenoord achter de schermen nog veel meer mensen werkzaam zijn, bijvoorbeeld op het gebied van supporters, sponsoren, beveiliging en horeca.

Tijdens een rondleiding door De Kuip kwamen de leerlingen onder meer in de keuken en in de werkplaats, terwijl ze zelfs even op het veld mochten. Langs de rand vertelde Remy de Milde, die is belast met het dagelijkse onderhoud van het veld, over zijn dagelijkse werkzaamheden. Aan de geïnteresseerde leerlingen liet hij bijvoorbeeld weten dat een goede grasmat in De Kuip niet alleen mooi groen van kleur moet zijn, maar ook een goede grip moet hebben voor de spelers en helemaal vlak moet zijn.

‘Mede door dit bezoek aan De Kuip kunnen de leerlingen erachter komen in welke sector ze later willen werken’, vertelde mevrouw Lucas, docent van de groep. ‘Aan het eind van dit schooljaar moeten de leerlingen een sector kiezen binnen hun opleiding, bijvoorbeeld techniek of verzorging. De rondleiding van vandaag kan leerlingen helpen de goede keuze te maken.’Voor de leerlingen werd het bezoek aan Feyenoord afgesloten met een korte voetbaltraining op Varkenoord onder leiding van Ben Wijnstekers. De oud-international zorgde ervoor dat de jongeren constant in beweging bleven en het zo ondanks de kou toch goed warm kregen.Voor de 13-jarige Ché was al voor zijn bezoek aan De Kuip duidelijk welke richting hij later op wil. ‘Ik wil bij Feyenoord gaan werken’, vertelde hij glimlachend. ‘Dat idee heb ik al sinds ik voor het eerst naar een wedstrijd in De Kuip ging. Het liefst wil ik in de beveiliging werken en anders in de media.’In totaal maken donderdag circa vijftig scholieren kennis met de verschillende werkzaamheden binnen Feyenoord. De beroepensafari is een initiatief van het Rotterdamse bedrijvennetwerk MORE, dat wordt ondersteund door het Feyenoord Fancoachproject.Het Fancoachproject is een van de activiteiten van Feyenoord waarmee de club probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.