Fanshop
Fanshop

Schaken en Immers sluiten aan op groepstraining

Ruben Schaken en Lex Immers hebben vrijdagochtend tijdens de besloten training van Feyenoord voor het eerst weer (deels) met de groep meegetraind. Dat heeft trainer Ronald Koeman vrijdagmiddag tijdens een persconferentie in De Kuip laten weten. Voor Schaken was het de eerste keer sinds de operatie aan zijn liezen dat hij met de groep trainde, nadat de aanvaller tijdens de afgelopen weken middels individuele trainingen grote stappen zette in zijn herstel. Immers viel tijdens de oefenwedstrijd tegen Club Brugge in Marbella uit vanwege klachten aan zijn hamstring en kwam sindsdien niet meer in actie op het trainingsveld. Koeman besluit in later stadium of het tweetal inzetbaar is voor de Klassieker tegen Ajax van aankomende zondag.
Schaken zelf toonde zich na afloop van de ochtendtraining optimistisch over een eventuele rentree. ‘Het voelt nu goed, al is het nog even afwachten of ik morgenochtend een reactie krijg. Ik heb goede hoop dat ik zondag kan spelen, al is het laatste woord uiteindelijk aan de trainer.’

Koeman kan komende zondag zeker geen beroep doen op Terence Kongolo en Wesley Verhoek, die beiden met blessures kampen. Op het tweetal na reist Feyenoord met een fitte selectie naar Amsterdam, waar het de competitie hervat. De wedstrijd tegen Ajax begint om 14.30 uur.