Feyenoord B1 boekt grote zege op Roda JC

Feyenoord B1 heeft zaterdag een grote competitiezege geboekt op Roda JC. Op het kunstgras van VDL in Maassluis was de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 5-0 te sterk voor de Limburgers. Feyenoord A2 ging in vriendschappelijk verband op bezoek bij Excelsior Maassluis en behaalde ondanks een 2-0 achterstand bij rust een 2-2 gelijkspel. Feyenoord C2 speelde wegens de afgelasting een vriendschappelijk duel tegen de D1 van Feyenoord: het werd 0-4 voor de C-junioren. Feyenoord A1, B2 en C1 kwamen niet in actie.

FEYENOORD A2 TOONT VEERKRACHT TEGEN EXCELSIOR MAASSLUIS: 2-2

Feyenoord A2 speelde zaterdag met 2-2 gelijk in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Trainer Jan Gösgens stuurde na de rust een compleet nieuw team het veld in en zag dat de 2-0 ruststand met goed spel werd weggepoetst. Randy Elst maakte beide Rotterdamse doelpunten.

‘De eerste helft speelden we slordig’, zei Gösgens. ‘Door persoonlijke fouten kwamen we op achterstand. Onnodig, want ondanks dat we niet goed speelden, ging het wel gelijk op.’ Na de thee besloot Gösgens over te gaan tot een 3-4-3-systeem. ‘Toen hebben we echt fantastisch gespeeld. Ik ben erg tevreden over de tweede helft’, zei de trainer.

Randy Elst zorgde er met twee doelpunten voor dat nog voor het uur spelen de 2-2 eindstand op het bord stond. Gösgens: ‘Daarna kregen we nog kansen op meer doelpunten, maar die waren ons niet gegeven. Al met al was het fijn om toch een wedstrijd te spelen en hopelijk kunnen we weer snel met de competitie gaan beginnen.’

Excelsior Maassluis A1 – Feyenoord A2 2-2
17’ 1-0
40’ 2-0
47’ 2-1 Randy Elst
55’ 2-2 Randy Elst
Opstelling Feyenoord A2: Minnaard (45’ Miazek); Van der Ruit (45’ Korporaal), Houben (45’ Kassels), Blijham (45’ Hardeveld), Ossevoort (45’ Go); Driebergen (45’ Elst), Belic (45’ Thenu), Stolk (45’ Da Silva); Albertus (45’ Martis), Obiango (45’ Robinson) en Pisas (45’ Knegjens).

FEYENOORD B1 FLINKE MAAT TE GROOT VOOR RODA JC

Feyenoord B1 speelde zaterdag ondanks de algehele afgelasting toch gewoon een competitiewedstrijd tegen Roda JC en won dik verdiend met 5-0. Bram van Eijk drukte met een doelpunt en drie assists zijn stempel op het duel.

‘We zijn geen moment in de problemen gekomen’, zei trainer Cor Adriaanse. ‘Met de uiteindelijke stand van 5-0 zijn we misschien zelfs te lief geweest voor Roda JC. Maar ik ben erg tevreden, we hebben een goede wedstrijd gespeeld.’

Toch duurde het een half uur voordat de doelman van Roda JC voor het eerst de bal uit het net moest halen. Adriaanse: ‘In de eerste tien minuten kregen we drie grote kansen, die we helaas niet verzilverden. Maar we zijn blijven voetballen en hebben uiteindelijk dik verdiend gewonnen.’

Bram van Eijk brak de ban voor B1 door oog in oog met de Limburgse doelman rustig te blijven. Marlon Slabbekoorn en Rick van der Struis bepaalden daarna de 3-0 ruststand. In de tweede helft liet Adriaanse nog Danny van Haaren, Rick van der Meer en Calvin Verdonk invallen. ‘Zij komen van de B2 en konden daardoor ruiken aan de B1. Zij hebben goed meegespeeld vandaag’, aldus Adriaanse. Zij zagen vlak voor tijd Marlon Slabbekoorn met een lobje de eindstand bepalen.

Feyenoord B1 – Roda JC B1 5-0
30’ 1-0 Bram van Eijk
38’ 2-0 Marlon Slabbekoorn
40’ 3-0 Rick van der Struis
41’ 4-0 Oussama Idrissi
78’ 5-0 Marlon Slabbekoorn
Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy (57’ El Baad), Kingsale, Yalamoglu, Gronsveld (65’ Verdonk); Nieuwkoop (71’ Van der Meer), De Vos (57’ Van der Pijl), Slabbekoorn; Idrissi, Van der Struis (71’ Van Haaren) en Van Eijk.

FEYENOORD C2 LEERT VEEL IN NUTTIGE OEFENWEDSTRIJD TEGEN D1

Feyenoord C2 heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord D1 met 0-4 gewonnen. ‘Maar meer nog dan de uitslag, was de uitvoering van het spel belangrijk’, benadrukte C2-trainer Rob Kurvers.

Kurvers stuurde zijn elftal het veld in met een opdracht. ‘Ik wilde vandaag gebruiken om mijn team te laten werken aan de opbouw en het verdedigen. Dan is het fijn als je tegen een ander Feyenoord-team kunt spelen, zodat je daar afspraken over kunt maken. En ik moet zeggen dat de jongens dat erg goed hebben opgepikt en er een leuke wedstrijd van hebben gemaakt’, aldus de trainer.

‘We zijn vandaag dus heel bewust met het voetbal bezig geweest en ik denk dat we daar goed aan hebben gedaan, vervolgde Kurvers, die sprak van een nuttige zaterdag, ook omdat linksback Tyrell Malacia na drie maanden blessureleed op het veld terugkeerde. Hij speelde twintig minuten mee.

Feyenoord D1 – Feyenoord C2 0-4

5’ 0-1 Edin Bibuljica
33’ 0-2 Noa Lang
44’ 0-3 Dylan Vente
47’ 0-4 Boyd Reith
Opstelling Feyenoord C2: Beukers (35’ Evora); Van den Ende, Sonneveld, Van Eijck, Malacia (20’ Van Mullem); Wehrmann (35’ Luijkx), Van Wetten (35’ Kubilynskas), Lang; Bibuljica (35’ Reith), Vente en Chong.