Fanshop
Fanshop

Koevermans leest voor op Rotterdamse basisschool

Mark Koevermans heeft vrijdagochtend in het kader van de Nationale Voorleesdagen een bezoek gebracht aan de Agnesschool in Rotterdam. De commercieel directeur las daar voor aan de leerlingen van groep 3. In totaal bezoeken ruim twintig medewerkers van Feyenoord tijdens de Nationale Voorleesdagen – die plaats vinden van 23 januari tot en met 2 februari - diverse scholen uit de Rotterdamse deelgemeenten in Feijenoord, Charlois en Overschie om voor te lezen. Met deze scholen werkt Feyenoord al samen in het kader van de projecten Scoren op Zuid en Scoren in Noord.
Koevermans had vrijdagochtend zelf een boek meegenomen waaruit hij de kinderen voorlas. ‘Mijn kinderen zijn al wat ouder, dus dit bracht herinneringen boven aan de tijd dat ik nog ’s avonds naast hun bed zat om voor te lezen’, glimlachte de commercieel directeur nadat het boek uit was en hij de vragen van de leerlingen had beantwoord. ‘Bij Feyenoord zijn veel maatschappelijke projecten gericht op de wijken in Rotterdam-Zuid, dus het is logisch dat we ons als club in het kader van de Nationale Voorleesdagen nu ook voor scholen in deze regio inzetten.’

 
In totaal bezoeken tijdens de Nationale Voorleesdagen 22 medewerkers van Feyenoord en De Kuip uit allerlei geledingen verschillende basisscholen in Rotterdam. Bijzonder aan dit project is dat hiervoor niet de spelers worden ingezet, maar juist medewerkers van verschillende afdelingen van de club. Naast de directeuren Eric Gudde en Mark Koevermans lezen ook verschillende jeugdtrainers en medewerkers van afdelingen als Service & Tickets, merchandising en sales voor, aan in totaal 27 schoolklassen.
 
De Nationale Voorleesdagen hebben als doel om voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen. Feyenoord hoopt met het voorlezen kinderen te stimuleren tot lezen en ouders het goede voorbeeld te geven en te laten zien dat voorlezen belangrijk is.

 
De medewerking van Feyenoord aan de Nationale Voorleesdagen is onderdeel van de projecten Scoren op Zuid en Scoren in Noord. Met deze projecten probeert Feyenoord de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.