Feyenoord B2 verslaat Sportclub B1 in broederstrijd

Feyenoord A2 heeft de oefenwedstrijd tegen Jong OJC Rosmalen zaterdag met 2-1 verloren. B2 was in het duel met Sportclub Feyenoord B1 de sterkste en won met 4-3. Feyenoord C1 behaalde een grote overwinning op VELO. De ploeg van trainer Roy Makaay maakte negen doelpunten en hoefde niets te incasseren (9-0). C2 was een maatje te groot voor Den Hoorn, dat met 4-0 werd geklopt. De wedstrijd van Feyenoord B1 in Heerenveen werd afgelast. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam niet in actie.
FEYENOORD A2 GAAT ONDERUIT IN OEFENDUEL IN ROSMALEN

Feyenoord A2 werd zaterdag met 2-1 verslagen door Jong OJC Rosmalen. De ploeg van trainer Jan Gösgens had echter kansen genoeg om met een overwinning naar huis te gaan. ‘Het resultaat is niet belangrijk in deze wedstrijd. We hebben goed voetbal laten zien tegen jongens die allemaal net wat ouder en sterker zijn dan wij’, aldus Gösgens.

De coach van de A2 kijkt tevreden terug op het oefenduel in zijn dorp. ‘De eerste helft hebben we verzorgd voetbal gespeeld met een goede opbouw van achteruit. Alleen in de eindfase wilde het niet lukken. Doordat we de nadruk leggen op het voetbal, gaven we achterin wat meer ruimte weg. We werden daardoor twee keer weg gecounterd door de rechtsbuiten van OJC.’

In de tweede helft wisselde Gösgens bijna zijn hele ploeg. Alleen Jeff Hardeveld bleef staan. ‘Het baltempo ging omhoog en we kwamen via een doelpunt van Gerson Pisas op 2-1. Daarna had Gaultier Obiango een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Als je naar de verhoudingen op het veld kijkt, hadden wij ook 2-4 of 2-5 kunnen winnen. Het spel zag er in ieder geval goed uit.

Jong OJC Rosmalen – Feyenoord A2 2-1
20’ 1-0
30’ 2-0
60’ 2-1 Gerson Pisas

Opstelling Feyenoord A2: Miazek (45’ Minnaard); Korporaal (45’ Van de Ruit), Houben (45’ Blijham), Hardeveld, Ossevoort (45’ Go); Kassels (45’ Driebergen), Da Silva (45’ Belic), Stolk (45’ Elst); Thenu (45’ Albertus), Robinson (45’ Obiango) en Knegjens (45’ Pisas).

B2 VERZUIMT MET RUIME CIJFERS TE WINNEN VAN SPORTCLUB B1

Het duel met Sportclub Feyenoord B1 was voor de B2 zaterdag een nuttige oefening in de voorbereiding op de wedstrijd volgende week zaterdag bij PSV. ‘Ik wilde absoluut een wedstrijd spelen, want vorige week hebben we ook niet gespeeld’, sprak trainer Gaston Taument. ‘Het is toch wel lekker om een wedstrijd in de benen te hebben voordat je op bezoek gaat bij PSV.’

Taument wilde dat zijn elftal de wedstrijd tegen Sportclub Feyenoord benaderde alsof het een competitiewedstrijd was. Het ging echter niet zo goed als hij had gehoopt. ‘Ik miste de eerste helft wat concentratie in de duels. Voetballend waren we beter, maar we lieten de tegenstander te makkelijk voetballen. Dat heb ik ook gezegd in de rust.’

Na rust boog B2 de stand met één punt verschil in hun voordeel om, maar het verschil tussen beide ploegen had groter kunnen zijn. ‘We hebben zes of zeven grote kansen gehad, maar die werden gemist. Dan moet je scherper zijn in de afronding, want dan kun je het makkelijker maken voor jezelf. Toch ben ik tevreden, want het was een nuttige wedstrijd.’

Feyenoord B2 – Sportclub Feyenoord B1 4-3
35’ 0-1
38’ 0-2
40’ 1-2 Gustavo Hamer
50’ 1-3
55’ 2-3 Jari Schuurman
62’ 3-3 Jordy den Hoedt
72’ 4-3 Mohammed El Hankouri

Opstelling Feyenoord B2: Van de Linden (41’ Hagendijk); Rietkerk, Van der Meer, James (41’ Korporaal), Proost (35’ Absalem); Hamer, Schuurman (55’ El Hankouri), Van Haaren (41’ Groos); De Jesus (41’ Den Hoedt), Hammouti en Franse.

FEYENOORD C1 SCHIET MET SCHERP TEGEN VELO

Feyenoord C1 was zaterdagochtend met 9-0 veel te sterk voor VELO. Het was op het kunstgras van VDL in Maassluis eenrichtingsverkeer voor de ploeg van trainer Roy Makaay. ‘Op het besneeuwde veld hebben we gespeeld zoals we anders ook altijd doen. Het was een prima wedstrijd met veel doelpunten.’

Volgens Makaay was het een leuke wedstrijd, omdat VELO mee probeerde te voetballen. ‘En gevaarlijke duels werden gelukkig door iedereen ontlopen. Het belangrijkste van dit soort wedstrijden is dat je speelt en dat iedereen heel blijft. Beide ploegen hebben dat goed gedaan. Wij hadden misschien nog meer kunnen scoren.’

Bij Feyenoord C1 keerde Tobias Elmensdorp terug van een blessure. ‘Ideaal dat hij weer zijn eerste minuten kon maken’, vond Makaay. ‘Ook Jordy Wehrmann van de C2 heeft speeltijd bij ons gehad.’

Feyenoord C1-VELO C1 9-0
10’ 1-0 Mats Knoester
13’ 2-0 Nigel Robertha
21’ 3-0 Nigel Robertha
30’ 4-0 Rodney Kongolo
49’ 5-0 Nigel Robertha
55’ 6-0 Rashaan Fernandes
57’ 7-0 Nigel Robertha
66’ 8-0 Ryan Tilborg
70’ 9-0 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord C1: Bijlow (36’ Ten Hove); Elmensdorp (36’ Bijl), Sinteur (36’ Wehrmann), Knoester (50’ Mettendaf), De Sterke; Kongolo, Smulder, Fernandes; Mettendaf (36’ Tilborg), Robertha, Anez.

FEYENOORD C2 LAAT DEN HOORN C1 KANSLOOS

Feyenoord C2 heeft zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Den Hoorn een 4-0 overwinning behaald. De ploeg van trainer Rob Kurvers speelde een bekeken wedstrijd. ‘We hebben goed de rust bewaard en de bal geduldig rondgespeeld tot we kansen zagen om vooruit te gaan’, vond de coach.

C2 kwam goed uit de startblokken en stond na ruim een kwartier spelen op voorsprong na een mooie aanval over de linkerflank, waarbij Dominykas Kubilinskas de rebound binnentikte. Boyd Reith tekende na een fraaie balaanname voor de tweede treffer en Noah Lang na een individuele actie voor de derde. Reith maakte tenslotte de 4-0 door goed op te letten in het strafschopgebied.

Kurvers was blij dat zijn ploeg, ondanks de sneeuwbuien, kon voetballen. ‘We hebben weer goede afspraken kunnen maken met de jongens en we hopen dat ze daar volgende week in de competitie wat aan hebben.’

Feyenoord C2 – Den Hoorn C1 4-0
18’ 1-0 Dominykas Kubilinskas
46’ 2-0 Boyd Reith
55’ 3-0 Noah Lang
65’ 4-0 Boyd Reith

Opstelling Feyenoord C2: Evora (36’ Beukers); Luijckx (36’ Van Mullem), Van Hagen, Van Eijck, Malasia (36’ Van de Ende); Van Wetten, Kubilinskas, Lang; Bib