Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Topper tegen FC Twente eindigt zonder doelpunten

De topper tussen Feyenoord en FC Twente is zondagmiddag in De Kuip doelpuntloos geëindigd. De puntendeling was een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Waar Feyenoord in de eerste helft de grootste kansen kreeg, zorgden de bezoekers uit Enschede na rust voor het meeste gevaar. Door het 0-0 gelijkspel verlengt Feyenoord de reeks van ongeslagen wedstrijd in eigen stadion. Lex Immers kreeg tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor de uitwedstrijd tegen Willem II van volgende week.

Feyenoord liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het de juiste lessen had getrokken uit de nederlaag tegen Ajax van een week eerder. Waar de ploeg in Amsterdam alleen de eerste vijf minuten goed als team wist te opereren, lukte dat zondagmiddag in De Kuip vrijwel de gehele wedstrijd.Daarmee bewees Feyenoord dat de boodschap die Ronald Koeman de afgelopen week aan zijn spelers had overgebracht goed was opgepikt. De trainer had erop gehamerd om tegen FC Twente als één team ten strijde te trekken en dat voerde Feyenoord prima uit. Het resultaat was dat de tegenstander uit Enschede tot de rust geen enkele serieuze kans wist te creëren.Feyenoord lukte dat aan de andere kant van het veld wel, al leverde dat in de eerste helft geen doelpunt op. Toch kon de ploeg zichzelf weinig verwijten. Feyenoord had op de beslissende momenten pech of de prima keepende Nikolay Mihaylov lag in de weg. Dat gebeurde bijvoorbeeld toen Lex Immers na een kwartier spelen de grootste kans van de eerste helft kreeg. De middenvelder schoot de bal hard in, maar zag zijn schot eindigen op het lichaam van de doelman.De kans was het slotstuk van één van de sterkste fases in de eerste helft van Feyenoord, waarin het FC Twente lange tijd constant onder druk wist te zetten. De ploeg maakte daarbij goed gebruik van de buitenspelers Jean-Paul Boëtius en Anass Achahbar, die speelde in plaats van de niet wedstrijdfitte Ruben Schaken. De behendige Achahbar bleek op de rechtsbuitenpositie prima uit de voeten te kunnen en bezorgde zijn directe tegenstander Robbert Schilder een lastige middag. Al na tien minuten liet de aanvaller zijn klasse zien door met een listige steekpass Graziano Pellè in stelling te brengen. De spits schoot vervolgens naast.Het overwicht dat Feyenoord in de eerste helft had, raakte de ploeg na rust kwijt. Dat had deels te maken met de spelopvatting van FC Twente, dat zich bij balverlies ver achteruit liet zakken en de ruimtes zo zeer klein maakte. Op de counter wisten de bezoekers tegelijkertijd zelf voor veel meer gevaar te zorgen dan in de eerste helft.Zo mocht Feyenoord zich gelukkig prijzen dat Wout Brama na ruim een uur spelen het vizier niet op scherp had, toen hij van dichtbij aan mocht leggen uit een rebound na een schot van Dusan Tadic. Tien minuten voor tijd was FC Twente uit een hoekschop dichtbij een treffer, maar de bal werd van de lijn gekopt door Jordy Clasie. Dat was de laatste echt grote kans in een wedstrijd die vol van spanning zat, maar zonder doelpunten eindigde.

Feyenoord – FC Twente 0-0

Scheidsrechter:
Vink

Geel: Clasie, Immers, Vilhena (Feyenoord), Rosales, Douglas, Fer (FC Twente)

Opstellingen:
Feyenoord:
Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers (75’ Vormer), Vilhena; Achahbar, Pellè en Boëtius (81’ Fernandez).
FC Twente: Mihaylov; Rosales, Douglas, Bengtsson, Schilder; Brama, Janssen (66’ Gutierrez), Fer; Tadic, Castaignos (90’ Bulykin) en Chadli.