Koeman kan leven met gelijkspel

Hoewel Ronald Koeman zondag bij rust waarschijnlijk niet had getekend voor een gelijkspel tegen FC Twente, kon hij na afloop van de wedstrijd leven met de 0-0 uitslag. Dat had deels te maken met het verloop van de tweede helft. ‘In het laatste half uur hadden we het fysiek zwaar’, vertelde Koeman tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar toch kunnen we al met al tevreden zijn over deze wedstrijd. Als team hebben we beter gespeeld dan vorige week.’
Daarmee bevestigde Feyenoord dat het de juiste lessen had getrokken uit de nederlaag die een week eerder werd geleden tegen Ajax. Koeman vertelde zijn ploeg na die wedstrijd dat tegen FC Twente meer als één team gespeeld zou moeten worden. Deze boodschap werd begrepen door de spelers. ‘We konden een uur lang compact voetballen en kregen in de eerste helft ook goede kansen’, blikte Koeman terug. ‘We hadden onszelf voor rust moeten belonen met tenminste één doelpunt.’

Waar FC Twente-trainer Steve McClaren aangaf dat hij blij was dat het bij rust nog 0-0 was, mocht Koeman na negentig minuten niet klagen dat beide ploegen niet gescoord hadden. FC Twente kreeg namelijk in het laatste half uur verschillende grote kansen, die onbenut bleven. ‘Dat is ook een compliment waard aan onze defensie’, zei Koeman. ‘Met een jonge ploeg bleven we op de been tegen een fysiek sterke tegenstander. Een tegendoelpunt was ook niet verdiend geweest. Wij verdienden minstens een gelijkspel vandaag.’