Fanshop
Fanshop
ad12afa56dea27e484d46a3d7d04833d_1024_768

150 Kinderen enthousiast van start bij eerste Talenttraining

Circa 150 kinderen hebben zondagochtend op Varkenoord de eerste Talenttraining van Feyenoord Soccer Schools in het nieuwe jaar afgewerkt. Nadat vroeg in de ochtend kinderen tussen 6 en 9 jaar werden getraind door onder meer Ben Wijnstekers, Ulrich van Gobbel en Mike Obiku, stond later op de dag de eerste sessie voor spelers tussen de 10 en 15 jaar op het programma. Aan de eerste Talenttrainingen van het nieuwe jaar doen in totaal ook ruim twintig keepers mee. Zij volgen speciale keeperstrainingen, die onder leiding staan van Pim Doesburg.
Voordat de eerste training van start ging, werden alle deelnemers zondagochtend voorzien van een gloednieuw officieel kledingpakket, bestaande uit een tenue, een trainingspak en sokken van Feyenoords kledingsponsor Puma. Tijdens de eerste training werd er door de trainers gekeken naar het niveau van de spelers, waarna er een groepsindeling werd gemaakt. Alle kinderen krijgen zodoende tijdens in totaal tien trainingen de kans om op hun eigen niveau te werken aan het verbeteren van hun voetbalkwaliteiten.
 
De zogenoemde voorjaarsmodule van de Talenttrainingen bestaat uit tien sessies, waarvan de laatste in april van dit jaar wordt gegeven. Niet alleen de kinderen lieten zondagochtend weten blij te zijn met de start van de serie, maar ook de trainers. ‘De kinderen zijn altijd ontzettend enthousiast, wat het voor ons als trainers ook heel leuk maakt om deze trainingen te geven’, zei oud-spits Mike Obiku. ‘Ik had niet verwacht dat zelfs kinderen van zeven jaar al weten wie ik ben, maar ze kunnen tegenwoordig alles opzoeken op internet. Als ik zelf als trainer op het veld sta, ben ik net zo enthousiast als ik vroeger als voetballer was.’
 
De trainingen van Feyenoord Soccer Schools staan onder auspiciën van Feyenoord Academy. Dat betekent dat tijdens de Talenttrainingen dezelfde trainingsmethode wordt gebruikt als in de jeugdopleiding van Feyenoord.
 
Kijk voor meer informatie over Feyenoord Soccer Schools op www.feyenoordsoccerschools.nl.