Fanshop
Fanshop

Vilhena schiet Feyenoord naar eerste overwinning in 2013

Feyenoord heeft zondagmiddag tegen Willem II de eerste overwinning van het jaar 2013 geboekt. In Tilburg was het elftal van trainer Ronald Koeman met 1-3 te sterk voor de thuisploeg, wat voor een groot deel te danken was aan twee fraaie treffers van Tonny Vilhena in de tweede helft. Bij rust was de tussenstand nog 1-1. Nadat Graziano Pellè Feyenoord al vroeg op voorsprong had gezet, zorgde Virgil Misidjan vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker. John Goossens maakte na maandenlang blessureleed als invaller zijn rentree in het eerste elftal.

Feyenoord reisde af naar Tilburg in de wetenschap dat het na de winterstop in competitieverband nog niet had weten te scoren, maar met die statistiek rekende de ploeg al na tien minuten spelen af. Wesley Verhoek speelde Pellè aan in het strafschopgebied, die met zijn rug naar het doel knap wegdraaide van zijn tegenstander en de bal in de verre hoek schoot in.Daarna leek er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord. Koeman zag tot zijn goedkeuring hoe zijn elftal op de juiste momenten druk zette op de thuisploeg, die daardoor niet in de wedstrijd kwam. Eenmaal in balbezit liet Feyenoord bij vlagen goed combinatiespel zien, wat leidde tot goede mogelijkheden voor Boëtius en Pellè. Met name de laatste had halverwege de eerste helft voor een ruimere voorsprong moeten zorgen, toen hij in een één op één situatie er niet in slaagde om doelman David Meul te passeren.Dat de ploeg verzuimde om het grote overwicht om te zetten in meer doelpunten, kwam Feyenoord duur te staan. Misidjan had na ruim een half uur spelen al een waarschuwing gegeven door de bal achter Erwin Mulder te koppen, maar omdat daar een overtreding van Hans Mulder aan vooraf ging, bleef de gelijkmaker vooralsnog uit. Dezelfde Misidjan zette de 1-1 even later wel op het scorebord, door een toegekende strafschop te benutten. Scheidsrechter Richard Liesveld had deze toegekend vanwege een overtreding van Bruno Martins Indi op Aurélien Joachim, hoewel de gele kaart vreemd genoeg naar Joris Mathijsen ging.Doordat het overwicht en de voorsprong uit handen waren gegeven, zaten de Feyenoorders tijdens de rust met een zuur gezicht aan de thee. Des te knapper was het hoe de ploeg na rust uit de startblokken schoot. Binnen het kwartier had Feyenoord een comfortabele 1-3 voorsprong te pakken, die tot stand was gekomen door twee fraaie treffers van Vilhena, die daarmee een uitstekend optreden bekroonde.Hoewel beide doelpunten het gevolg waren van prima aanvalsspel, was met name het eerste doelpunt van de talentvolle middenvelder van grote schoonheid. Nadat Ruud Vormer en Jordy Clasie de aanval hadden opgezet, combineerde Vilhena met Pellè. De middenvelder controleerde in het strafschopgebied het boogballetje van de Italiaan op knappe wijze en volleerde de bal vervolgens met links kiezelhard achter doelman Meul.Na de 1-3, die Vilhena op aangeven van Boëtius met links beheerst in de verre hoek schoof, was er nog ruim een half uur te spelen, maar Feyenoord kwam niet meer in de problemen. Mede door geconcentreerd verdedigingswerk van Feyenoord werd de thuisploeg amper nog gevaarlijk, wat Koeman de gelegenheid gaf John Goossens zijn rentree te laten maken na lang blessureleed. Als vervanger van Verhoek deed hij nog zo’n tien minuten speeltijd in het duel dat voor Feyenoord de boeken inging als eerste gewonnen competitiewedstrijd van 2013.

Willem II – Feyenoord 1-3
Scoreverloop:
10’ 0-1 Pellè
38’ 1-1 Misidjan
49’ 1-2 Vilhena
58’ 1-3 Vilhena

Scheidsrechter: Liesveld

Geel: Mathijsen

Opstellingen:

Willem II: Meul; Cornelisse, Haastrup, Peters, Jallo; Hofs (66’ Haemhouts), Vossebelt, Mulder; Misidjan (72’ Snijders), Joachim (75’ Guijt) en Podevijn.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Vormer, Vilhena (90’ Singh); Verhoek (82’ Goossens), Pellè en Boëtius.