Fanshop
Fanshop

Van Merwijk licht renovatievarianten stadion toe bij gemeente

Stadiondirecteur Jan van Merwijk heeft woensdag bij wethouder Laan van de gemeente Rotterdam namens de voltallige Feyenoord-familie de uitwerkingen aangeleverd van de drie beschikbare renovatievarianten van het huidige Stadion Feijenoord. Het betreft twee eigen renovatievarianten alsmede een externe (Red de Kuip). Donderdag (vandaag) heeft Feyenoord dezelfde plannen toegelicht aan de raadscommissies FIB (Fysiek, Infrastructuur en Buitenruimte) en JOCS (Jeugd, Onderwijs, Cultuur en Sport) van de gemeente Rotterdam, waarna de gemeente met behulp van externe experts de plannen zal beoordelen.
Zoals bekend wil Feyenoord graag een nieuw Stadion bouwen, omdat voor alle renovatievarianten helaas geldt dat bij lange na geen gezonde en toekomstbestendige situatie ontstaat. De exploitatie blijkt in alle renovatievarianten onvoldoende geld op te leveren, waardoor deze varianten niet financierbaar zijn en dus niet rond te rekenen. Bovendien kan in het huidige Stadion ook na een grote verbouwing de begroting van Feyenoord nooit doorgroeien naar het niveau van de andere Nederlandse topclubs, waar Feyenoord ook in de toekomst structureel mee wil blijven wedijveren.

Feyenoord werkt daarom hard door aan het afmaken van het plan voor volledige nieuwbouw. Dit plan zal naar verwachting over enkele weken aan de gemeente kunnen worden aangeboden. De verwachting is dat wanneer dit straks het geval is ook de gemeente na grondige bestudering van de renovatievarianten inmiddels tot de (onvermijdelijke) conclusie zal zijn gekomen dat een verbouwing van De Kuip Feyenoord, Rotterdam-Zuid en de hele stad niet echt verder gaat helpen. En zich dan dus volledig kan richten op het beoordelen van Feyenoords plannen voor een volledig nieuw Stadion op Varkenoord.