Bekerduel tussen Ajax A1 en Feyenoord A1 gestaakt wegens sneeuwval

De wedstrijd tussen Feyenoord A1 en Ajax A1 in de kwartfinale van de Nike Cup is zaterdagmiddag tijdens de rust gestaakt vanwege hevige sneeuwval. De ploeg van trainer Damien Hertog leidde op dat moment met 0-2 in Amsterdam, maar omdat het veld door de sneeuw onbespeelbaar was geworden, werd het duel na rust niet hervat. De KNVB zal spoedig een beslissing nemen over het vervolg van de bekerwedstrijd. Feyenoord C1 nam het in de kwartfinale van de beker op tegen Vitesse en bereikte na strafschoppen de volgende ronde. De wedstrijd van C2 tegen Sparta C2 werd afgelast. Ook A2, B1 en B2 kwamen niet in actie.
SNEEUW SPELBREKER VOOR FEYENOORD A1 IN AMSTERDAM

De mini-klassieker tussen Feyenoord A1 en Ajax A1 is zaterdag in Amsterdam bij een 0-2 ruststand in het voordeel van Feyenoord gestaakt wegens sneeuwval. De KNVB heeft nog geen beslissing genomen over het vervolg van het duel, al ligt het volgens trainer Damien Hertog voor de hand dat zijn ploeg binnenkort opnieuw moet afreizen naar Amsterdam om de tweede helft van het bekerduel te spelen.

‘Ik kan me niet voorstellen dat de KNVB zo’n goede eerste helft van onze kant teniet zal doen door de hele wedstrijd over te laten spelen’, zei Hertog. ‘Ik verwacht dat we de tweede helft zullen uitspelen. Dat lijkt mij het eerlijkste, maar ik kan niet voor een ander beslissen.’

De sneeuw was voor Feyenoord A1 een flinke spelbreker. Het elftal van Hertog domineerde in de eerste helft en zette de thuisclub vroeg onder druk. De eerste tien minuten was Ajax nog gelijkwaardig, maar daarna nam Feyenoord het heft in handen. ‘We gingen steeds beter voetballen en kregen de beste kansen’, meende de trainer.

Joey Sleegers opende de score voor A1. De aanvallend ingestelde middenvelder maakte goed gebruik van een gat in de Amsterdamse verdediging en rondde koelbloedig af: 0-1. Tien minuten later knalde buitenspeler Vincent Janssen de 0-2 tegen de touwen. Zijn afstandsschot dwarrelde, waardoor Ajax-doelman Peter Leeuwenburgh zich op de bal verkeek.

A1 had na de 0-2 kansen genoeg om uit te lopen naar een hogere score, maar de bal ging er niet meer in. ‘We zijn nog genadig geweest. De wedstrijd had al beslist kunnen zijn’, zei Hertog, die desondanks trots was op zijn ploeg.

Ajax A1 – Feyenoord A1 0-2 (bij rust gestaakt wegens sneeuwval)
21’ 0-1 Joey Sleegers
32’ 0-2 Vincent Janssen

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Van Beek, Dekker, Woudenberg; Thong, Knoester, Sleegers; Janssen, Dammers, Karsdorp.

FEYENOORD C1 BEKERT VERDER NA STRAFSCHOPPEN

Feyenoord C1 kan zich gaan opmaken voor de strijd om de halve finale van de beker. De ploeg van trainer Roy Makaay bleef in Arnhem tegen Vitesse steken op een gelijkspel (0-0), maar won uiteindelijk na strafschoppen. ‘We speelden tegen een sterk voetballende ploeg, waardoor de jongens flink getest werden’, sprak de winnende coach na afloop.

C1 had tijens de eerste helft vooral moeite met het goed spelende middenveld van de thuisclub. Toch kwamen de Rotterdammers bijna op voorsprong na een mooie actie van Rashaan Fernandes, maar zijn inzet ging niet tegen de touwen. Aan de andere kant moest ook doelman Justin Bijlow tot twee keer toe ingrijpen en dat deed hij uitstekend.

In de tweede helft had Vitesse het initiatief. ‘Maar het werd niet echt gevaarlijk’, vond Makaay. ‘In de slotfase hadden wij zelfs nog een aantal mogelijkheden om de winnende te maken. Helaas kwamen ook wij niet scoren.’

Makaay vond de op het gelijkspel volgende strafschoppenserie geen straf. ‘Het is een loterij, maar het is goed om te zien hoe jongens op zo’n spannend moment reageren. Het is dan natuurlijk altijd lekker als je de loterij wint.’ C1 won de strafschoppenserie met 3-4. PSV C1, Almere City C1 en Ajax C1 plaatsten zich net als het team van Makaay eveneens voor de halve finale van de beker.

VITESSE C1 – FEYENOORD C1 0-0 (Feyenoord wint na strafschoppen met 3-4)