Fanshop
Fanshop

Uitgelaten sfeer bij basisspelers tijdens uitlooptraining

De basisspelers van de competitiewedstrijd tegen AZ hebben maandagochtend een ontspannen training afgewerkt. Op het ijskoude Varkenoord speelden zij in een uitgelaten stemming onder meer een rondo. De goede sfeer had alles te maken met de belangrijke 3-1 overwinning op de Alkmaarders van een dag eerder, waarmee Feyenoord goede zaken deed en naar de derde plaats op de ranglijst klom.
Naast de elf basisspelers meldde ook de na een uur ingevallen Ruben Schaken zich op het trainingsveld. De aanvaller maakte tegen AZ zijn rentree, nadat hij de afgelopen weken herstellende was van zijn liesoperatie. Schaken werkte een apart programma af en kreeg daarbij gezelschap van Matthew Steenvoorden en Elvis Manu. Het dit seizoen aan Excelsior verhuurde tweetal keerde daarmee terug op vertrouwd terrein en nam samen met Schaken onder meer deel aan een afrondoefening, waarbij Kostas Lamprou en Ronald Graafland het doel verdedigden.Het is de bedoeling dat Steenvoorden en Manu vanaf nu elke maandag zullen meetrainen met de selectie van Feyenoord. ‘Dat is in goed overleg met Excelsior besloten’, lichtte technisch directeur Martin van Geel toe. ‘Op die manier behouden we de binding met deze spelers, die normaal gesproken na dit seizoen weer aansluiten bij de A-selectie van Feyenoord. Voor hen is dit een goede gelegenheid om wekelijks op het topniveau van de eredivisie te trainen.’

Na de vrije dag van dinsdag staat de eerstvolgende training van Feyenoord gepland voor aankomende woensdag. Die ochtend meldt de selectie zich vanaf 11.00 uur op het sportcomplex. Na de woensdagtraining staan er nog drie trainingen op het programma in aanloop naar de volgende competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle van aankomende zondag. Zowel donderdag- als vrijdagochtend traint Feyenoord om 10.30 uur op Varkenoord. De afsluitende training van zaterdag is besloten en daarmee niet toegankelijk voor publiek en pers.