Beloften tonen veerkracht tegen Jong Vitesse/AGOVV

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond veerkracht getoond tegen Jong Vitesse/AGOVV. Op Woudestein kwam de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst tot twee keer toe terug van een achterstand, waardoor het uiteindelijk een 2-2 gelijkspel behaalde. John Goossens zorgde vlak voor rust met een prachtige uithaal voor de 1-1, nadat de bezoekers al vroeg op voorsprong waren gekomen. Simon Cziommer zette Jong Vitesse/AGOVV na rust met een fraaie vrije trap op voorsprong, maar Mitchell Te Vrede redde met zijn doelpunt een punt voor de thuisploeg.
Het fraaie doelpunt waarmee Goossens zijn ploeg op slag van rust aan de gelijkmaker hielp, was een beloning voor zowel het aanvallende spel van Jong Feyenoord/Excelsior als zijn eigen optreden. De middenvelder toonde zich zeer actief en stond met fijne passes meer dan eens aan de basis aan van goede aanvallen van de thuisploeg, maar zag hoe het regelmatig ontbrak aan zuiverheid in de eindfase. Zijn afstandsschot van ruim twintig meter was juist één en al precisie en verdween achter doelman Eloy Room strak in de linkerkruising.

Daarmee voorkwam Goossens dat Jong Feyenoord/Excelsior met een achterstand de rust inging, terwijl het tijdens de eerste helft via de zijkanten voor veel dreiging had gezorgd. De laatste passes en de voorzetten kwamen echter niet terecht bij een speler van de thuisploeg terecht. Op het moment dat de ploeg via onder meer Te Vrede en de mee opgekomen Miquel Nelom wel in scoringspositie kwam, was het niet scherp in de afronding.

De achterstand was al in vroeg stadium ontstaan, doordat tegenstander Jong Vitesse/AGOVV zich bij vrijwel de eerste de beste aanval zeer efficiënt toonde. Een droge knal van afstand van rechtsback Nikola Aksentijevic verdween al na ruim tien minuten spelen achter de kansloze doelman Wesley de Ruiter. De bezoekers hadden de voorsprong halverwege de eerste helft zelfs bijna verdubbeld, toen Valeri Qazaishvili tijdens een van de spaarzame uitbraken van dichtbij kiezelhard op de paal schoot.

Met de gelijkmaker als steun in de rug leek Jong Feyenoord/Excelsior na rust op jacht te kunnen naar een voorsprong, maar de ploeg kwam na de thee minder aan voetballen toe. Dat was deels de verdienste van Jong Vitesse/AGOVV, dat eerder druk zette en meer vooruit voetbalde. Daarbij kwam dat de bezoekers net als voor rust bewezen om te kunnen scoren zonder voor veel gevaar te zorgen. Cziommer krulde na ruim een uur spelen een vrije trap achter De Ruiter, waardoor de ploeg van Van Bronckhorst opnieuw in de achtervolging moest.

Net als tijdens eerste helft bracht dat het beste in de ploeg naar boven. Binnen tien minuten was de stand weer gelijk, toen Te Vrede van dichtbij een vrije trap van Anass Achahbar binnentikte. Jong Feyenoord leek de 1-2 achterstand in kort tijdsbestek zelfs om te zetten in een 3-2 voorsprong, maar twee enorme kansen waren niet besteed aan de ingevallen Guyon Fernandez. Beide keren stuitte de aanvaller van dichtbij op doelman Room.

Met nog tien minuten op de klok gingen beide ploegen vol overgave op jacht naar de overwinning. Jong Feyenoord/Excelsior was via Te Vrede nog het dichtst bij het winnende doelpunt, maar doelman Room hield de bezoekers knap op de been. Daardoor moest de ploeg ondanks de getoonde veerkracht uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Vitesse/AGOVV 2-2
13’ 0-1 Aksentijevic
45’ 1-1 Goossens
63’ 1-2 Cziommer
73’ 2-2 Te Vrede

Scheidsrechter: Otto

Geel: Van Beek (Jong Feyenoord/Excelsior), Aksentijevic, Mori, Darri (Jong Vitesse/AGOVV)

Jong Feyenoord/Excelsior: De Ruiter; Leerdam, Mokotjo, Van Huijgevoort, Nelom; Vormer, Singh, Goossens (61’ Van Beek); Achahbar, Te Vrede en Cissé (46’ Fernandez).
Jong Vitesse/AGOVV: Room; Aksentijevic, Mori, Wormgoor, Yasuda; Cziommer, Vink, Hamdaoui; Darri (79’ Santos da Vitoria), Talsma en Qazaishvili.