Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Vilhena verkozen tot Sportman van het jaar in Maassluis

Tonny Vilhena is vrijdagavond tijdens het Maassluise Sportgala verkozen tot Sportman van jaar 2012 in Maassluis. De 18-jarige middenvelder kreeg de onderscheiding vanwege zijn doorbraak bij Feyenoord tijdens het afgelopen kalenderjaar. Vilhena maakte in januari 2012 zijn debuut voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo en kwam tot dusver in totaal in 21 competitieduels in actie, waarin hij vier doelpunten maakte. Eerder deze maand maakte Vilhena zijn debuut in Jong Oranje.
Vilhena nam zijn prijs vrijdagavond persoonlijk in ontvangst tijdens een gala-avond in Maassluis, waarbij ook zijn ouders aanwezig waren. Hij liet weten zeer vereerd te zijn met de uitverkiezing. ‘Ik woon mijn hele leven al in Maassluis, dus ik vind het heel bijzonder om hier tot Sportman van het jaar verkozen te worden’, zei hij. ‘Het afgelopen jaar was al heel mooi voor mij, doordat ik mijn debuut heb kunnen maken in het eerste elftal en vast bij de selectie ben gekomen. Deze prijs is een mooie beloning daarvoor. Ik ben hier heel blij mee.’

Naast Vilhena waren ook karateka Stephen Tousain en judoka Kenneth Henneveld genomineerd voor de titel Sportman van het jaar.

Foto's: Hans de Bruijn