Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Open%20dag-47

52.000 supporters op Open Dag van jarig Feyenoord

Alsof er een doelpunt was gemaakt in een belangrijke wedstrijd van Feyenoord. Zo klonk het in De Kuip op het moment dat Dirk Kuyt op de middenstip van de bomvolle De Kuip uit de helikopter stapte. Negen jaar nadat de aanvaller vertrok bij Feyenoord, betekende voor veel supporters zijn presentatie het hoogtepunt van de Open Dag 2015 van Feyenoord, die precies viel op de 107de verjaardag van de club. Feyenoord mocht 52.000 supporters verwelkomen op de Open Dag.

Precies op het moment dat de Hermes House Band het nummer ‘I Will Survive’ inzette, de doelpuntentune van Feyenoord in De Kuip, brak in het stadion de zon door. Waar de Open Dag nog met regen was begonnen, waren de weersomstandigheden tijdens het binnenprogramma perfect.

De supporters konden daardoor met volle teugen genieten van optredens van onder meer Noa Hendriks (bekend van The Voice Kids) en Lee Towers, voordat de presentatie van de selectie van Feyenoord voor dit seizoen van start ging.

Daarbij kregen de staf en de spelers een prachtig welkom, met vooral een zeer warm applaus voor de nieuwe hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst. Die vertelde dat zijn verwachtingen voor dit seizoen met Feyenoord hoog zijn. ‘We zijn nu drie weken onderweg en de jongens werken hard. We gaan er een mooi seizoen van maken.’

Niet lang nadat de laatste speler zijn entree had gemaakt, begonnen de tienduizenden supporters in het stadion bijna als vanzelf de hemel af te speuren om als eerste een glimp van de helikopter te kunnen opvangen. Onder luid gezang daalde het toestel, dat was gevuld met acht nieuwe spelers, af richting de prachtige nieuwe grasmat.

De eerste vijf spelers die uitstapten, zijn afkomstig uit de eigen jeugd van Feyenoord: Kamil Miazek, Stef Gronsveld, Bart Nieuwkoop, Jari Schuurman en Calvin Verdonk. Vervolgens was het de beurt aan de drie spelers die deze zomer zijn aangetrokken door Feyenoord: Marko Vejinovic, Simon Gustafson en tot slot Dirk Kuyt.

Kuyt werd op die manier de eerste speler die voor de tweede keer tijdens een Open Dag uit de helikopter stapte. ‘De eerste keer dat ik hier kwam had ik kippenvel, maar nu staan de haren nog verder overeind. Daar wil ik het legioen ontzettend voor bedanken.’

Feyenoord besloot het binnenprogramma met een ronde over het veld, waarbij de supporters de ploeg met een luid applaus succes wenste voor het seizoen dat komen gaat.