Schaken: ‘Passie en strijd gaven de doorslag’

Ruben Schaken luisterde zondagmiddag in de kraker tegen PSV zijn rentree in de basis op met een zeer belangrijke treffer. De aanvaller gebruikte net na rust goed zijn lichaam en rondde één op één met doelman Waterman op koelbloedige wijze af, waarmee hij Feyenoord met de gelijkmaker terug in de wedstrijd bracht. ‘Daarna zijn we met veel strijdlust en passie op jacht gegaan naar de overwinning’, vertelde Schaken na afloop. ‘We wisten dat we moesten winnen en gelukkig hebben we dat met de geweldige steun van het legioen ook gedaan.’
De tweevoudig international gaf toe dat Feyenoord tot aan de gelijkmaker het overwicht onvoldoende had omgezet in doelkansen. ‘Het was een lastig duel, waarin de rust bij ons op belangrijke momenten ontbrak.’ Met een 0-1 achterstand zocht Feyenoord de kleedkamer op, waar volgens Schaken een donderspeech volgde van trainer Ronald Koeman. ‘Hij gaf aan dat we nog feller moesten zijn en vooral moesten geloven in de overwinning.’

Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht, zo bleek tijdens de tweede helft. Schaken: ‘Verlies betekende voor ons dat we zouden afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen. Dat was na rust goed te zien bij ons. De jonkies hebben gevochten als mannen en als elftal verdienden we echt om te winnen.’ Het feest dat vervolgens losbarstte in De Kuip, zal de aanvaller niet snel vergeten. ‘Ongelofelijk, het stadion trilde helemaal. Ik kreeg er kippenvel van.’

Ook Lex Immers, die kon terugkijken op een ijzersterk optreden in de kraker tegen de Eindhovenaren, genoot van de ambiance die ontstond na de overwinning. ‘Dit is een van de redenen waarom ik naar Feyenoord ben gekomen’, zei hij. ‘Dit bewijst andermaal dat we thuis echt ijzersterk zijn. We wisten dat we vandaag moesten winnen en ik ben heel blij dat we dat ook hebben gedaan.’

De middenvelder noemde de gelijkmaker van Schaken meteen na rust een cruciaal moment voor de ploeg. ‘Daarmee kwamen we terug in de wedstrijd. Ook voor rust hadden we in mijn ogen een overwicht, maar door een fout van onze kant keken we tegen een achterstand aan. We hebben ons knap teruggeknokt in de wedstrijd en na de 1-1 wisten we allemaal dat we moesten doordrukken. Na de 2-1 lag er zelfs voldoende ruimte om het duel te beslissen, maar de drie punten kwamen gelukkig niet meer in gevaar.’

Ook op zijn eigen optreden keek Immers met een goed gevoel terug. ‘Het gaat de laatste weken steeds beter en ook vandaag kon ik me goed profileren. Die lijn wil ik de komende tijd doortrekken.’ De middenvelder wees op de belangrijke komende duels voor Feyenoord. ‘Er wachten ons met N.E.C. en Roda JC Kerkrade twee belangrijke uitwedstrijden. Daarin moeten we laten zien lering te hebben getrokken uit de laatste uitwedstrijd bij PEC Zwolle.’