Feyenoord B1 speelt gelijk in Heerenveen

Feyenoord B1 heeft woensdagmiddag een punt overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1). De wedstrijd werd eerder deze maand afgelast in verband met hevige sneeuwval. In Friesland creëerde de ploeg van trainer Cor Adriaanse een hand vol goede kansen, maar miste de rust voor het vijandelijke doel.
‘We hadden de wedstrijd onder controle’, begon Adriaanse. ‘We kregen een aantal goede mogelijkheden op een doelpunt, maar we schoten de bal er niet in.’ Na een 0-0 ruststand kwam sc Heerenveen in de tweede helft beter in het spel en kwam het na een te korte pass van rechtsback Ali Ulusoy zelfs op voorsprong.

B1 herstelde zich snel en kwam een paar minuten later via Robbert de Vos terug in de wedstrijd, nadat hij een pass van Florian den Hoedt op de juiste waarde schatte en beheerst afrondde. ‘In de tweede helft vond ik ons slordig spelen en zakten we ver weg’, zei Adriaanse. ‘We verloren duels op het middenveld, waardoor ook sc Heerenveen kansen kreeg op de overwinning. Ook wij hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd te beslissen, maar de eindpass was te vaak te slordig.’

Volgende week speelt B1 de uitwedstrijd tegen FC Twente.

sc Heerenveen B1 – Feyenoord B1 1-1
53’ 1-0
59’ 1-1 Robbert de Vos

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos (68’ Van Haaren), Slabbekoorn; Den Hoedt, Idrissi en Van Eijk (68’ El Baad).