Fanshop
Fanshop

Beloften blijven steken op gelijkspel tegen Jong FC Utrecht

De thuiswedstrijd van Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong FC Utrecht is maandagavond geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst kwam op het kunstgras van Woudestein tot twee keer toe op voorsprong, via doelpunten van Ruud Vormer en Mitchell Te Vrede, maar de bezoekers kwamen even vaak langszij.
Jong Feyenoord/Excelsior ging met een voorsprong de rust in, maar kon desondanks niet helemaal tevreden zijn over het verloop van de eerste helft. De ploeg, die volledig bestond uit selectiespelers van Feyenoord, was tegen een jong elftal van FC Utrecht te vaak slordig in balbezit.
 
Met name in de voorhoede hadden spelers moeite om elkaar op de beslissende momenten te vinden, terwijl de grote kansen die desondanks werden gecreëerd niet aan Jong Feyenoord/Excelsior waren besteed. Zo schoof Mitchell Te Vrede vijf minuten voor rust de bal oog in oog met de keeper naast het doel, terwijl Harmeet Singh even eerder met een schot van afstand de lat had geraakt.
 
Aan de andere kant van het veld kwam de ploeg van Van Bronckhorst in de eerste helft verschillende keren goed weg bij grote kansen van de bezoekers. Zo raakte Yassin Ayoub na ruim twintig minuten spelen de paal uit een vrije trap, nadat hij eerder bij een schot van dichtbij al zijn meerdere moest erkennen in Kostas Lamprou.
 
Desondanks was de voorsprong die Jong Feyenoord/Excelsior kort voor rust pakte niet onverdiend. Via een prima uitgespeelde aanval viel de bal voor de voeten van Vormer. De middenvelder, die voor rust zorgde in het bij vlagen gehaaste spel van de beloften, schoot van dichtbij via het been van een verdediger binnen.
 
Ook na rust was het verschil tussen beide ploegen op het veld niet groot. Jong Feyenoord/Excelsior had de meeste drang naar voren, maar het was Jong FC Utrecht dat vroeg in de tweede helft de stand gelijk trok. Die goal mocht de thuisploeg zich aanrekenen. De beloften kregen de bal achterin niet weggewerkt, waarna Kevin van Kippersluis die fout afstrafte met een hard en laag schot: 1-1.
 
De gelijke stand stond niet lang op het scorebord, want uit de eerstvolgende hoekschop die Jong Feyenoord/Excelsior kreeg werd keeper Paul van der Helm voor de tweede keer gepasseerd. Te Vrede verlengde een corner van Vormer met zijn hoofd en zag de bal via het lichaam van een verdediger in het doel verdwijnen.
 
Opnieuw wist Jong Feyenoord/Excelsior de voorsprong niet vast te houden. Tien minuten voor tijd werd de eindstand namelijk bepaald door een vrije trap van Elroy Pappot. De middenvelder schoot de bal van net buiten het strafschopgebied hard achter doelman Lamprou.
 
Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Utrecht 2-2
Scoreverloop:
41’ 1-0 Vormer
53’ 1-1 Van Kippersluis
56’ 2-1 Te Vrede
80’ 2-2 Pappot
 
Scheidsrechter: Gerritsen
 
Geel: Van der Stoep (Jong FC Utrecht)
 
Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Leerdam, Van Beek, Mokotjo, Goossens; Singh, Achahbar (82’ Dercks), Vormer; Verhoek, Te Vrede en Fernandez.