Fanshop
Fanshop

Boëtius en Vilhena debuteren in voorselectie Nederlands elftal

Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena zijn door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenie. Het tweetal debuteert daarmee in de voorselectie, waar ook Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Joris Mathijsen, Jordy Clasie en Ruben Schaken deel van uitmaken. Met zeven spelers is Feyenoord hofleverancier van de voorlopige selectie van Oranje.
Boëtius en Vilhena maakten vorige maand hun debuut voor Jong Oranje in de met 2-3 gewonnen oefeninterland tegen Jong Kroatië. Vilhena was in dat duel direct trefzeker en tekende voor de derde treffer van Jong Oranje.
 
Naast de zeven spelers uit de huidige selectie van Feyenoord zijn ook de oud-Feyenoorders Robin van Persie, Dirk Kuijt en Jonathan de Guzman door Van Gaal opgenomen in de voorselectie, die in totaal uit 26 spelers bestaat. De bondscoach zal op vrijdag 15 maart zijn definitieve selectie bekend maken.
 
Met de thuiswedstrijden tegen Estland en Roemenie vervolgt Oranje de WK-kwalificatiereeks. Op vrijdag 22 maart speelt de ploeg van Van Gaal in de Amsterdam Arena om 20.30 uur tegen Estland. Het duel met Roemenie wordt op dinsdag 26 maart gespeeld, eveneens om 20.30 uur in de Arena in Amsterdam.