Fanshop
Fanshop

Feyenoord A1 voor derde keer te sterk voor Ajax

Feyenoord A1 heeft zaterdag de mini-klassieker in Amsterdam met 0-1 van Ajax gewonnen. Ook Feyenoord A2 speelde tegen Ajax, maar verloor met 3-0. Op Varkenoord speelde B1 tegen stadgenoot Sparta Rotterdam (0-2), terwijl de thuiswedstrijd van B2 tegen Ajax werd afgelast. Feyenoord C2 speelde ook tegen Ajax en ging met 4-0 onderuit in Amsterdam. De wedstrijd tussen NAC C1 en Feyenoord C1 wordt zondag (morgen) gespeeld.
MINI-KLASSIEKER PROOI VOOR FEYENOORD A1
 
Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Ajax overtuigend met 0-1 gewonnen. In Amsterdam kwam de ploeg van trainer Damiën Hertog na een vroege openingstreffer nauwelijks in de problemen.
 
Na twee minuten namen de Rotterdammers de leiding op De Toekomst, toen middenvelder Cas Knoester een uitgespeelde aanval over meerdere schijven beheerst afrondde. ‘We begonnen scherp en agressief aan het duel en maakten al snel een goede goal. Dat gaf ons nog meer vertrouwen tijdens de wedstrijd. We hebben heel goed gespeeld’, zei Hertog.
 
Ondanks de minimale voorsprong kwam de zege voor Feyenoord ook ik de slotfase niet meer in gevaar. ‘We hadden Ajax in onze greep en volledige controle over de wedstrijd. We hadden zelfs nog uit kunnen lopen naar een grotere uitslag, maar dat zat er niet in’, zei Hertog, die dit seizoen met zijn ploeg drie keer tegen Ajax speelde en er drie keer met de volle winst vandoor ging. ‘Dat is zeker een leuk feit en ook iets waar we redelijk trots op mogen zijn. Drie keer van Ajax winnen is gewoon erg knap.’
 
De trainer was benieuwd hoe zijn ploeg zou reageren na de 3-0 nederlaag tegen koploper PSV van vorige week. Hertog: ‘Die nederlaag hebben we vandaag geweldig verwerkt. Ik vond dat we gedisciplineerd speelden en bereid waren te knokken voor iedere meter én voor elkaar. Ook aan de bal hebben we vandaag goed gespeeld. We hebben verdiend gewonnen.’
 
Ajax A1 – Feyenoord A1 0-1
Scoreverloop:
2’ 0-1 Cas Knoester
 
Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Van Beek, Woudenberg; Dercks (87’ Gomez Nieto), Knoester (80’ Maatsen), Sleegers; Karsdorp, Dammers en Janssen (82’ Albertus).
 
FEYENOORD A2 MET 3-0 ONDERUIT TEGEN AJAX
 
Feyenoord A2 heeft zaterdag met 3-0 verloren van Ajax. Op bezoek in Amsterdam kwam de ploeg van trainer Jan Gösgens snel op achterstand, waarna de wedstrijd zo goed als gespeeld was. ‘We hebben ons in de tweede helft nog wel verbeterd, maar het was te laat om nog terug in de wedstrijd te komen. We hebben terecht verloren’, vond Gösgens.
 
De thuisploeg begon goed aan het duel en kwam uit een hoekschop op voorsprong. Feyenoord kwam in de eerste helft nauwelijks in het stuk voor en keek na vijfentwintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. ‘Ajax had duidelijk de overhand en kwam ook terecht op voorsprong. Wij konden daar, zeker in de eerste helft, weinig tegenover stellen’, zei Gösgens.
 
‘In de rust hebben we geprobeerd om iets meer grip op de wedstrijd te krijgen en dat lukte vrij aardig’, ging Gösgens verder. ‘Van onze kant was er meer strijd en we waren na rust gelijkwaardig aan de tegenstander.’ Feyenoord kreeg een aantal kansen op de aansluitingstreffer, maar miste de scherpte in de afronding. Daardoor keerde de spanning niet meer terug in de wedstrijd. In de slotfase liep Ajax nog uit naar 3-0.
 
‘We hebben vandaag terecht verloren van een sterker Ajax. Dat kan een keer gebeuren, maar zuur is het natuurlijk wel’, zei Gösgens, die met zijn ploeg volgende week tegen Den Bosch speelt.
 
Ajax A2 – Feyenoord A2 3-0
Scoreverloop:
21’ 1-0
25’ 2-0
80’ 3-0
 
Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Korporaal, Houben, Hardeveld, Go; Kassels (45’ Blijham), Stolk (45’ Belic), Driebergen; Thenu, Robinson (60’ Obiango) en Martis.
 
B1 VERLIEST OP INZET ROTTERDAMSE DERBY VAN SPARTA
 
De Rotterdamse derby tussen Feyenoord B1 en de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam is zaterdag gewonnen door Sparta. Op een moeilijk bespeelbaar veld verloor de ploeg van trainer Cor Adriaanse de wedstrijd in de tweede helft op inzet. ‘We wonnen de duels niet meer en dan krijg je het altijd erg moeilijk’, aldus Adriaanse.
 
Zonder goed te spelen had Feyenoord in de eerste helft wel de overhand op Varkenoord. Vooral linkerspits Bram van Eijk zorgde continu voor gevaar in de Sparta-verdediging door na snelle individuele acties het doel onder vuur te nemen. Via een afstandsschot was de buitenspeler nog het meest dichtbij een doelpunt, maar zijn schot van vijfentwintig meter eindigde op de lat. ‘Uitgespeelde aanvallen hebben ik vandaag niet of nauwelijks gezien van mijn ploeg. Het moest echt van de individuele acties komen’, zei Adriaanse.
 
Na rust veranderde het spelbeeld. Adriaanse: ‘We leverden wel veel strijd, maar toch verloren we steeds meer duels en we maakten in balbezit vaak de verkeerde keuzes. Als dan ook nog snel in de tweede helft de 0-1 valt, loop je achter de feiten aan. We hebben nog geprobeerd meer druk te zetten op het doel van Sparta, maar echt grote kansen hebben we niet gehad. Het geloof was er vandaag niet bij de jongens en dus hebben we terecht verloren.’
 
Dinsdag gaat Feyenoord B1 voor de beker op bezoek bij PSV.                         
           
Feyenoord B1 – Sparta Rotterdam B1 0-2
Scoreverloop:
47’ 0-1
66’ 0-2
 
 
Opstelling Feyenoord B1: Van der Hoek; Ulusoy (59’ Van Haaren), Kingsale, James (65’ Van der Meer), Gronsveld; El Baad, Nieuwkoop, De Vos (49’ Van der Struis); Den Hoedt, Slabbekoorn en Van Eijk.
 
FEYENOORD C2 LEERT HARDE LES TEGEN AJAX
 
Feyenoord C2 heeft de uitwedstrijd tegen Ajax met 4-0 verloren. Na een goede eerste helft kregen de Rotterdammers in de tweede helft het deksel op de neus. ‘Zowel voetballend als fysiek waren we vandaag minder dan de tegenstander’, zag trainer Rob Kurvers.
 
‘Ik vond dat we verdedigend goed speelden, zeker in de eerste helft’, zei Kurvers. ‘Ajax kreeg weinig ruimte om te voetballen en de eerste kansen in de wedstrijd waren voor ons. Maar in de afronding misten we net dat beetje geluk wat je dan nodig hebt.’
 
Na de Rotterdamse kansen kwam Ajax met een afstandsschot op voorsprong. Kurvers: ‘Die was onhoudbaar. Na rust wilden we proberen de aansluiting te zoeken, maar we kregen binnen de minuut al de tweede goal om onze oren. Dat is té snel en mag niet gebeuren.’ Na de 2-0 was de wedstrijd zo goed als gespeeld en bleek Ajax fysiek en voetballend de bovenliggende partij.
 
‘Toch kunnen wij ons vasthouden aan een prima eerste helft’, besloot Kurvers positief. ‘Daarin lieten we zien dat we wel de rust hebben om de goede oplossing te vinden. Daar kunnen we de komende tijd mee verder.’
 
Ajax C2 – Feyenoord C2 4-0
Scoreverloop:
30’ 1-0
36’ 2-0
41’ 3-0
65’ 4-0
 
Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Van Hagen, Sonneveld, Van Eijck, Van den Ende (52’ Malacia); Wehrmann, Van Wetten (60’ Van Mullem), Lang; Reith, Vente en Chong (62’ Bibuljica).