Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord start voorbereiding op FC Utrecht zonder internationals

Feyenoord is woensdagochtend met zestien spelers de voorbereiding op de komende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht gestart. Tijdens de groepstraining op Varkenoord ontbraken de zeven spelers die deel uitmaken van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, voor de aanstaande WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië. Zij kregen met het oog op hun programma extra rust.
Voor de zestien spelers die zich wel lieten zien op het trainingsveld stond een pittige oefensessie op het programma. Naast diverse conditionele oefeningen stond een groot deel van de training in het teken van partijspelen op een klein veld.
 
Feyenoord neemt het aanstaande zondag in een uitverkochte Kuip op tegen FC Utrecht, de huidige nummer vijf van de ranglijst. De ploeg van trainer Jan Wouters heeft 45 punten gehaald uit de eerste 26 wedstrijden, acht punten minder dan Feyenoord.
 
Op basis van de statistieken kan Feyenoord het duel met FC Utrecht met vertrouwen tegemoet zien. Van de 42 wedstrijden die FC Utrecht in De Kuip tegen Feyenoord speelde, wist de ploeg er slechts drie te winnen. De ploeg uit de Domstad wist van de afgelopen twaalf ontmoetingen met Feyenoord in de competitie er geen enkele te winnen.
 
Voor de Feyenoord-selectie staat donderdag om 10.30 uur de eerstvolgende groepstraining op het programma. De training van vrijdag is besloten en daarmee niet toegankelijk voor publiek en pers.