Fanshop
Fanshop

Feyenoord vraagt extra kaarten voor uitsupporters

Feyenoord dringt er bij collega-clubs op aan extra toegangskaarten beschikbaar te stellen voor supporters van de stadionclub die de uitwedstrijden willen bezoeken. Reden voor de oproep is dat Feyenoord veel eigen supporters bij uitwedstrijden niet van een kaart kan voorzien omdat het bezoekersvak steeds snel is uitverkocht, terwijl de rest van het stadion dat is bedoeld voor fans van de thuisspelende ploeg vaak bij lange na niet is gevuld.
Hoewel het probleem van een snel uitverkocht bezoekersvak bij uitwedstrijden al jaren speelt is het vorig seizoen en dit jaar onder Feyenoord-supporters extra nijpend geworden. Dit omdat onder het legioen, mede door de goede resultaten, de wens om ook de uitwedstrijden te bezoeken snel verder groeit.
 
‘De afgelopen wedstrijden leidde het er al meermalen toe dat vele honderden supporters van Feyenoord via via kaarten aanschaften voor vakken die verder vol zaten met supporters van de thuisspelende ploeg. Een enkele keer leidde dit tot opstootjes, omdat fans van de tegenstander hen als ‘índringer’ in hun vak beschouwden’, verklaart Manager Supporterszaken Ton Strooband.
 
‘Tijdens elk overleg voorafgaand aan uitwedstrijden vragen we voor onze supporters een zo gunstig mogelijke regeling en zo veel mogelijk kaarten, eventueel buiten het vaste bezoekersvak. Als club zijn we dan veel beter in staat om een wedstrijd goed te helpen organiseren dan wanneer honderden supporters buiten Feyenoord om op jacht gaan naar kaarten en we dus geen idee hebben wie waar zit. De medewerking van andere clubs in deze is tot dusver helaas nogal minimaal. Bovendien moeten we tot hun ergernis voor bijna elke uitwedstrijd zo ongeveer een puzzeltocht uitzetten om onze supporters via omwissel- en opstapplaatsen bij het stadion te krijgen’, aldus Strooband.
 
‘Wanneer clubs Feyenoord wel voldoende kaarten laten afnemen kunnen problemen, zoals een ongewenste vermenging van het publiek, makkelijker worden voorkomen. Bovendien is het goed voor de sfeer want op een uitpuilend bezoekersvak maar verder lege plekken in het stadion zit toch ook de thuisploeg niet te wachten?’