Fanshop
Fanshop

Zondag collecte voor Sophia Kinderziekenhuis

Rond de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht van aanstaande zondag vindt de jaarlijkse collecte plaats voor het Sophia Kinderziekenhuis. In en rond De Kuip zullen collectanten alle bezoekers van de wedstrijd vragen om een donatie. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het eerste kinderthoraxcentrum in Nederland.
In het Sophia Kinderthoraxcentrum worden kinderen met aangeboren of verworven afwijkingen aan het hart en/of de longen door een team van medisch specialisten behandeld in een unieke setting. Door de combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologische middelen kunnen optimale behandeling en zorg worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen.
 
Feyenoord hoopt dat alle supporters het Sophia Kinderziekenhuis, dat dit jaar 150 jaar bestaat, een warm hart toedragen. Vorig seizoen werd er met de collecte voor Sophia een bedrag van ruim 16.400 euro opgehaald. Feyenoord werkt inmiddels al tien jaar samen met het Sophia Kinderziekenhuis.
 
Meer dan Voetbal
In verband met de Meer dan Voetbal-week, die van 15 tot en met 22 maart plaats vindt, is er aanstaande zondag bijzondere aandacht voor de projecten waarmee Feyenoord probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden.
 
Naast de collecte voor het Sophia zijn om die reden ook circa 900 kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis te gast in De Kuip. Circa honderd van hen bekijken de wedstrijd vanuit verschillende business units, die belangeloos ter beschikking worden gesteld. De overige kinderen zullen de wedstrijd bekijken vanaf vak G.
 
Feyenoord ontvangt daarnaast alle deelnemers van de Feyenoord Street League bij de wedstrijd tegen FC Utrecht. De kinderen die deelnemen aan de door Feyenoord georganiseerde straatvoetbalcompetitie in Rotterdam maken zondag nader kennis met de club en De Kuip.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd is er een vlaggenparade op het veld, die wordt verzorgd door kinderen van basisscholen waarmee Feyenoord samenwerkt. Deze scholen kregen de afgelopen periode het verzoek een vlag te maken met als thema ‘Respect’. Voorafgaand aan de aftrap laten zij op het veld de resultaten zien.
 
Deelnemers aan het project Feyenoord Jobscorer, dat jongeren met een Wa-jong uitkering in staat stelt om werkervaring op te doen bij Feyenoord en in De Kuip, helpen zondagmiddag mee in de horecacounters in het stadion.
 
Rond de wedstrijd tegen FC Utrecht is er tot slot veel aandacht voor de campagne ‘de Aanvoerders’. Dit is een initiatief van onder meer Ruud Gullit, Ben Wijnstekers en Arthur Numan. Zij willen de negatieve incidenten in het voetbal een halt toe roepen en roepen alle aanvoerders in het Nederlandse voetbal op om hun verantwoordelijkheid te nemen. De aanvoerders van Feyenoord en FC Utrecht spelen om die reden met een speciale aanvoerdersband.
 
Feyenoord tegen FC Utrecht wordt zondag om 14.30 uur gespeeld in De Kuip. Dit duel is volledig uitverkocht.