Fanshop
Fanshop

Internationals sluiten aan op koud Varkenoord

Met een vrijwel complete selectie heeft Feyenoord donderdagochtend op een koud Varkenoord een training afgewerkt. Alle zeven spelers die deel uitmaken van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal sloten na hun vrije woensdag weer aan bij de groep. Omdat ook de A-junioren Lucas Woudenberg, Sven van Beek en Joey Sleegers zich op het trainingsveld meldden, kon trainer Ronald Koeman beschikken over een grote en vrijwel complete selectie. Lex Immers was de enige die ontbrak. De middenvelder is ziek.

Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Joris Mathijsen, Jordy Clasie, Ruben Schaken, Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius kregen woensdag met het oog op hun programma een extra dag rust. Het zevental krijgt komende vrijdag van bondscoach Louis van Gaal te horen of ze tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal behoren voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië.

De Feyenoord-selectie, die in totaal uit 27 spelers bestond, stapte even na half elf ’s ochtends onder een strakblauwe hemel het trainingsveld op, om er ruim anderhalf uur later in een lichte sneeuwbui weer vanaf te stappen. Ondanks de winterse omstandigheden bleef het trainingsveld vanwege de veldverwarming goed bespeelbaar.

Koeman verdeelde zijn selectie in drie groepen. Terwijl de ene groep in de hoek van het veld een partij voetvolley speelde, namen de twee andere teams het in diverse grote partijspelen over een half veld tegen elkaar op. Middels een fanatieke training werd toegewerkt naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van aankomende zondag, die in een uitverkochte Kuip wordt gespeeld.

In aanloop naar dat duel werkt Feyenoord nog één openbare training af. Deze vindt zaterdagochtend om 10.30 uur plaats op Varkenoord. De training van vrijdag is besloten en daarmee niet toegankelijk voor publiek en pers.