Fanshop
Fanshop

Mulder brengt kinderen Sophia in juiste stemming voor zondag

Erwin Mulder is donderdagmiddag op bezoek gegaan in het Sophia Kinderziekenhuis, om de kinderen vast in de juiste stemming te brengen voor de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen FC Utrecht. Feyenoord ontvangt tijdens die wedstrijd circa 900 kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis. Mulder, ambassadeur van de samenwerking tussen Feyenoord en het Sophia, ging langs bij verschillende kinderen op hun kamers en was daarna te gast bij Sophia TV, het televisieprogramma voor alle kinderen in het kinderziekenhuis.

Mulder ging onder meer langs bij de veertienjarige Lokmane, die voor de gelegenheid speciaal een grote Feyenoord-vlag op zijn kamer had gehangen. Aanstaande zondag bezoekt hij dankzij de samenwerking tussen Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis voor het eerst een wedstrijd in De Kuip. ‘Ik denk dat het een heel leuke middag gaat worden’, vertelde hij, kort voordat Mulder zijn Feyenoord-vlag voorzag van een handtekening. ‘Feyenoord moet zondag winnen, want ik hoop dat ze kampioen worden.’Even later schoof Mulder aan bij de tienjarige Abdul, die juist zijn lunch aan het nuttigen was op zijn kamer. Al de hele dag had Abdul uitgekeken naar het bezoek van de doelman. ‘Ik ben nu een week in het ziekenhuis’, vertelde hij. ‘Veel dagen zijn een beetje hetzelfde hier, dus het is leuk dat nu de keeper van Feyenoord langskomt. Ik ben een grote fan van Feyenoord.’Mulder, die voor alle kinderen bij wie hij op bezoek ging een Feyenoord-presentje had meegenomen, besloot de middag in de studio van Sophia TV. In het programma, dat op alle kamers in het Sophia Kinderziekenhuis te zien is, werd alvast vooruit geblikt op de wedstrijd tegen FC Utrecht van aanstaande zondag, waarvoor alle kinderen uit het Sophia zijn uitgenodigd. ‘Ik hoop dat we er een mooie wedstrijd van gaan maken’, vertelde Mulder. ‘Ik geloof erin dat we een goed resultaat neer kunnen zetten. Met de teamgeest die er is in onze ploeg kunnen we ver komen.’

Rond de wedstrijd tegen FC Utrecht van aanstaande zondag vindt de jaarlijkse collecte plaats voor het Sophia Kinderziekenhuis. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het eerste kinderthoraxcentrum in Nederland. In het Sophia Kinderthoraxcentrum worden kinderen met aangeboren of verworven afwijkingen aan het hart en/of de longen door een team van medisch specialisten behandeld in een unieke setting. Door de combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologische middelen kunnen optimale behandeling en zorg worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen.De samenwerking van Feyenoord met het Sophia Kinderziekenhuis is één van de projecten waarmee de club probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.