Feyenoord A1 na vroege achterstand ruim langs Willem II/RKC

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC met 1-4 gewonnen, terwijl A2 tegen Den Bosch A1 voor de elfde keer dit seizoen gelijk speelde (2-2). Op Varkenoord boekte Feyenoord B1 een ruime 6-2 overwinning op Willem II/RKC en versloeg B2 FC Groningen/Cambuur met 3-2. Feyenoord C1 won van naaste concurrent PSV met 3-1. Feyenoord C2 leed vrijdag in Eindhoven een 3-1 nederlaag tegen PSV.
RUIME ZEGE VOOR A1 ONDANKS VROEGE TEGENGOAL

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC met 1-4 gewonnen. De ploeg van trainer Damiën Hertog stond al na één minuut op achterstand, maar herstelde zich knap van de vroege tegengoal. ‘Ik was benieuwd hoe mijn ploeg met de achterstand zou omgaan, maar de jongens hebben het goed opgepakt en uiteindelijk verdiend gewonnen’, zei Hertog.

‘Willem II/RKC zakte vanaf het begin in’, ging Hertog verder. ‘Natuurlijk gesteund door de voorsprong. Zij lieten ons het spel maken en wij moesten proberen een oplossing te vinden voor het verdedigende spel dat zij speelden. Maar eigenlijk ging dat best goed en gingen we met een verdiende voorsprong de rust in.’

Verdedigers Kevin Gomez Nieto en Sven van Beek bogen eigenhandig de achterstand om in een Rotterdamse voorsprong, die na rust door Vincent Janssen met twee doelpunten werd uitgebreid naar 1-4. Hertog: ‘We controleerden de wedstrijd en zeker in de tweede helft kregen we voldoende ruimte om te voetballen. Dat hebben we goed uitgespeeld en na het derde doelpunt zijn we niet meer in de problemen geweest. Het was wachten op meer doelpunten van onze kant.’

De achterstand van Feyenoord op koploper PSV blijft drie punten, omdat ook de Eindhovenaren wisten te winnen. Feyenoord heeft echter een duel minder gespeeld. ‘We blijven op titelkoers en dat is goed’, zei Hertog. ‘Het is altijd leuk om bovenin mee te draaien. De jongens leren veel van het spelen van dit soort wedstrijden. Daarom ben ik ook blij dat ze het goed hebben opgepakt, na de vroege achterstand.’

Willem II/RKC A1 – Feyenoord A1 1-4

1’ 1-0
16’ 1-1 Kevin Gomez Nieto
35’ 1-2 Sven van Beek
55’ 1-3 Vincent Janssen
72’ 1-4 Vincent Janssen

Opstelling Feyenoord A1:
De Jong; Gomez Nieto, Dekker, Van Beek, Woudenberg; Dercks (60’ Thong), Knoester, Karsdorp (85’ Belic); Sleegers, Dammers (70’ Maatsen) en Janssen.

FEYENOORD A2 SPEELT VOOR ELFDE KEER DIT SEIZOEN GELIJK

Feyenoord A2 heeft zaterdag één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch A1. Trainer Jan Gösgens zag zijn ploeg in Den Bosch twee keer op voorsprong komen, maar uiteindelijk met 2-2 gelijkspelen.

‘In de eerste helft waren wij duidelijk beter’, zei Gösgens. ‘Ik vond dat we goed speelden en Den Bosch onze wil oplegden. Daar was ik erg tevreden over.’ Feyenoord kwam via Jesse Driebergen uit een corner op voorsprong, maar moest vlak voor rust de gelijkmaker incasseren. Gösgens: ‘Dat was tegen de verhouding in, want wij hadden de grootste kansen om te scoren en het betere van het spel.’

Na een uur spelen kwam Feyenoord voor de tweede keer op voorsprong, toen Brandon Robinson met een subtiel stiftje de Den Bosch-keeper verraste. ‘Den Bosch probeerde toen meer druk te zetten waardoor wij ruimte kregen. Kansen op de 1-3 waren niet aan ons besteed en een kwartier voor tijd maakten zij de gelijkmaker.’

Feyenoord-keeper Mauro Minnaard hield zijn ploeg in de slotfase met enkele goede reddingen op de been, waardoor de trainer zich kon vinden in de puntendeling. ‘We hadden er meer uit kunnen halen vandaag, maar mogen op het eind ook niet mopperen dat we hier niet verliezen. De uitslag was terecht, alleen spelen we voor de elfde keer dit seizoen gelijk. Dat is best bijzonder.’

FC Den Bosch A1 – Feyenoord A2 2-2

22’ 0-1 Jesse Driebergen
43’ 1-1
60’ 1-2 Brandon Robinson
76’ 2-2

Opstelling Feyenoord A2:
Minnaard; Korporaal, Hardeveld, Blijham, Ossevoort; Driebergen (80’ Stolk), Da Silva (50’ Houben), Tichem (45’ Elst), Albertus (67’ Thenu), Robinson en Knegjens (67’ Pisas).

RUIME OVERWINNING B1 OP WILLEM II/RKC

Feyenoord B1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC met 6-2 gewonnen. Op Varkenoord liep de ploeg van trainer Cor Adriaanse tijdens de eerste helft in vijf minuten tijd uit naar een ruime 3-0 voorsprong, die niet meer in gevaar kwam.

Tussen minuut vierentwintig en achtentwintig zorgden Rick van der Struis, Marlon Slabbekoorn en Bram van Eijk voor een ruime voorsprong. Adriaanse: ‘Alle drie de doelpunten kwam voort uit het feit dat wij de tegenstander steeds onder druk zetten. Steeds verdedigden we fel vooruit, waardoor we snel in balbezit kwamen en vervolgens aan de bal ook nog de juiste keuzes maakten. We hebben vandaag goed uitgespeelde doelpunten gemaakt.’

Na de pauze liep Feyenoord uit naar een 5-0 voorsprong, maar nonchalance de Rotterdammers zorgde er voor dat Willem II/RKC ook op het scorebord kwam te staan. ‘Dat gebeurt ons nog te vaak’, zei Adriaanse. ‘Met goed spel komen we op voorsprong, maar dan sluipt er een gemakzucht in de ploeg waardoor de tegenstander toch ook een doelpunt kan maken.’

De trainer was blij met de ruime zege. ‘Dit resultaat hadden we even nodig na een serie van vier mindere wedstrijden. Met het spel van vandaag kunnen we weer verder, want ik heb een aantal erg goede dingen gezien van mijn spelers.’

Feyenoord B1 – Willem II/RKC B1 6-2

24’ 1-0 Rick van der Struis
27’ 2-0 Marlon Slabbekoorn
28’ 3-0 Bram van Eijk
48’ 4-0 Rick van der Struis
65’ 5-0 Oussama Idrissi
67’ 5-1
74’ 5-2
80’ 6-2 Marlon Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Hoek; Ulusoy, Van der Meer, James, Gronsveld (67’ Racaj); El Baad (64’ De Vos), Slabbekoorn, Nieuwkoop; Den Hoedt (56’ Idrissi), Van der Struis en Van Eijk.

FEYENOORD B2 KAN NA ZEGE WEER NAAR BOVEN KIJKEN

Feyenoord B2 heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur met 3-2 gewonnen. ‘Bij vlagen hebben we goed gevoetbald en na tachtig minuten verdiend gewonnen’, zei trainer Gaston Taument. De wedstrijd lag twaalf minuten stil wegens een nekblessure van Feyenoordspeler Jessie Proost.

‘Jessie werd met een brancard van het veld gedragen. Dat zag er allemaal heel ernstig uit, maar na de wedstrijd kon hij weer zelfstandig lopen. Het lijkt dus mee te vallen’, zei Taument over het incident dat er voor zorgde dat de tweede helft 52 minuten duurde.

Feyenoord streed tegen nummer twee FC Groningen/Cambuur voor iedere meter. Taument: ‘We hebben keihard gewerkt en onszelf eindelijk eens een keer beloond met drie punten. Ons probleem is vaak dat we de kansen niet afmaken, maar vandaag was dat gelukkig wel het geval. Ik ben echt trots op de jongens dat ze de 3-2 over de eindstreep hebben getrokken.’

Door de zege kan Feyenoord weer stiekem gaan denken aan de bovenste plaatsen op de ranglijst. ‘Al gaat het mij meer om de ontwikkeling van de spelers en van het vertoonde spel. We spelen al weken achter elkaar goed voetbal. Maar dat we ons nu ook belonen met drie punten is toch best een lekker gevoel.’

Feyenoord B2 – FC Groningen/Cambuur B2 3-2

14’ 1-0 Eigen doelpunt
18’ 2-0 Faris Hammouti
25’ 2-1
53’ 3-1 Djazz Manusama
53’ 3-2
Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Koomen, Groos, Verdonk, Proost (68’ Rietkerk); Schuurman, Van Haaren, Hamer (70’ Korporaal); De Jesus, Hammouti en Franse (45’ Manusama).

FEYENOORD C1 SLAAT GAT MET CONCURRENT PSV

Feyenoord C1 heeft de topper tegen PSV C1 met 3-1 gewonnen. Op Varkenoord kwam koploper Feyenoord tegen nummer twee PSV vlak voor rust op achterstand, maar één minuut later had Shurendo Janga de stand weer in evenwicht gebracht, waarna de Rotterdammers in de tweede helft uitliepen naar een 3-1 eindstand.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en leverden veel strijd. ‘Het was moeilijk voetballen op een niet al te goed veld’, zei trainer Roy Makaay. ‘Maar dit zijn wel de wedstrijden waar de jongens veel van leren. Er stond veel wind, wat zeker een rol speelde in deze wedstrijd. Maar we hebben veel inzet getoond en uiteindelijk verdiend gewonnen. We delen PSV een flinke tik uit.’

Na de mooie gelijkmaker van Shurendo Janga, een schot van 20 meter in de kruising, maakte ook de ingevallen Nigel Robertha een fraaie treffer: hij volleerde een lange bal vanuit het middenveld in één keer achter de PSV-doelman. ‘We hebben het gewoon goed gedaan. Ik ben zeer tevreden’, zei Makaay.
Feyenoord staat dankzij deze overwinning zes punten voor op nummer twee PSV en hebben de Rotterdammers één wedstrijd minder gespeeld.

Feyenoord C1 – PSV C1 3-1
30’ 0-1
31’ 1-1 Shurendo Janga
49’ 2-1 Nigel Robertha
70’ 3-1 Rashaan Fernandes
Opstelling Feyenoord C1: Bijlow, Bijl, Sinteur, Knoester, Elmensdorp; Kongolo, Smulder, Janga; Fernandes, Tilborg en Anez (45’ Robertha).

C2 SPEELT GOED, MAAR VERLIEST VAN PSV

Feyenoord C2 heeft vrijdag met 3-1 verloren van PSV. In Eindhoven speelde de ploeg van trainer Rob Kurvers goed, maar kon zichzelf niet belonen voor het vertoonde spel. ‘Wij kwamen in de tweede helft vooral fysiek tekort’, zei Kurvers.

Na rust kwam het duel pas echt op gang, toen PSV op voorsprong kwam. Feyenoord herstelde zich echter snel en kwam via Edin Bibuljica op gelijke hoogte toen hij een voorzet van Noa Lang bij de tweede paal binnen wist te schieten. ‘Ik heb twee gelijkwaardige ploegen gezien’, zei Kurvers. ‘Alleen kon PSV na rust extra fysieke kracht inbrengen waardoor ze de wedstrijd naar hun hand konden zetten. Maar ik ben erg tevreden over mijn ploeg. We hebben hard gewerkt en goed gespeeld.’

Eerder dit seizoen werd C2 weggespeeld door PSV. ‘Dat hebben we vandaag goed hersteld, want we deden absoluut niet onder voor de tegenstander. Met het vertoonde spel van vandaag kunnen we verder werken.’

Kurvers moest na vijftig minuten toezien hoe rechtsback Hidde van den Ende met een spierblessure uitviel. Kurvers: ‘Hij verrekte iets in zijn spier. Maandag kijken we hoe het verder met hem is.’

PSV C2 – Feyenoord C2 3-1

41’ 1-0
44’ 1-1 Edin Bibuljica