Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Recordopbrengst collecte voor Sophia Kinderziekenhuis

De collecte die zondag plaats vond rond de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht heeft een recordbedrag van ruim 20.000 euro opgebracht. Dit bedrag is bestemd voor het eerste kinderthoraxcentrum in Nederland. In het Sophia Kinderthoraxcentrum worden kinderen met aangeboren of verworven afwijkingen aan het hart en/of de longen door een team van medisch specialisten behandeld in een unieke setting. Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis bedanken alle supporters die een bijdrage hebben geleverd aan het bijeen brengen van dit fantastische bedrag. Feyenoord kon voor de collecte onder meer rekenen op de hulp van 25 studenten van het Scheepvaart en Transport College. Feyenoord is hen en de andere vrijwilligers die mee hebben geholpen hier zeer erkentelijk voor.

 

De wedstrijd tegen FC Utrecht stond vanwege de Meer Dan Voetbal-week in het teken van de verschillende projecten waarmee Feyenoord probeert de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Veel aandacht was er voor het Sophia Kinderziekenhuis. Niet alleen vond er een collecte plaats voor het Sophia, maar ook ontving Feyenoord circa 900 kinderen uit het kinderziekenhuis. Ongeveer honderd van hen bekeken de wedstrijd vanuit Business Units die belangeloos ter beschikking waren gesteld.



Voorafgaand aan de wedstrijd was er op het veld een vlaggenparade. Kinderen van basisscholen waarmee Feyenoord samenwerkt in verschillende maatschappelijke projecten hadden het verzoek gekregen om een spandoek te maken met ‘Respect’ als thema. Kort voor de aftrap presenteerden de kinderen de resultaten.



Kort voor de aftrap werd op het veld een gezamenlijke foto gemaakt met de spelers van Feyenoord en FC Utrecht, die plaatsnamen achter een spandoek met daarop de tekst ‘Door voetbal verenigd’.



Deelnemers van het project Feyenoord Jobscorers, dat jongeren met een Wa-jong uitkering de kans biedt om werkervaring op te doen, hielpen mee in de horecacounters in het stadion en deden andere klussen op de wedstrijddag.



Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht voorafgaand aan de wedstrijd een bezoek aan de Giovanni van Bronckhorst Academy om kennis te maken met de maatschappelijke projecten van Feyenoord.